HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Így lesz tökéletes a sminked

t: 5986

Így lesz tökéletes a sminked

Mészáros Viktória (25) kozmetikus-divatsminkes segítségével megismerhetünk néhány trükköt, de azt is megmutatja, hogyan varázsolhatunk egy-két mozdulattal dögös sminket.

Mindennek az alapja

Alapozót bőrtípusunknak megfelelően válasszunk. Az olajosabb bőrűeknek és az idősebbeknek leginkább a mattítós, kompakt alapozók ajánlottak, ám akiknek nem problémás a bőrük, bátran használhatnak színezett hidratálót. Az a legfontosabb, hogy a bőr tudjon lélegezni! A kozmetikumot bentről kifelé haladva egyenletesen oszlassuk el a bőrünkön. Figyeljünk arra, hogy az alapozóból kerüljön az arcra, a szemhéjakra, a homlokra és a nyakra is, így elkerülhetjük, hogy „álarcunk" legyen. A felvitelhez használhatunk ecsetet és szivacsot is, ám ez utóbbi sok anyagot vesz fel, és kevésbé lehet tisztán tartani. A bőrhibákat és a szem alatti karikákat világosíthatjuk, eltüntethetjük korrektorral.

Igéző szemek

A szem színezését szemhéjpúderrel kezdjük. Első lépésként rajzoljuk meg a szem mélyítő vonalát, ezután kívülről befelé, a sötéttől a világos felé haladva árnyaljuk szemhéjunkat. Érdemes párhuzamosan, egyszerre a bal és jobb szemen dolgoznunk. A körbekontúrozott szem megnyitja a tekintetet, ehhez használhatunk ceruzát, de a kezdőknek talán könnyebb ecsettel vonalat húzniuk. A fáradtságtól piros szem nem lesz feltűnő akkor, ha az alsó szemhéjnál fehér ceruzát használunk. Sőt ha ezzel a szemöldökcsontot is kiemeljük, még sugárzóbb lesz a tekintetünk. Szemhéjtussal megerősíthetjük a szem vonalát, ezt közvetlenül a felső pillák tövében használjuk. Ezután jöhet a szempilla­spirál, amelyet az alsó és felső pillákon is érdemes használnunk.

Csábos száj

Ajkainkra jó alap a korrektor, amely fixálja a szájfényt és a rúzst. Ezután a szájat rajzoljuk körbe a rúzzsal, szájfénnyel egyező színű ceruzával. Jó, ha tudjuk, hogy a határozott kontúr ma már nem divat. Optikai­lag teltebb ajkakat érhetünk el azzal, ha szánk saját, természetes körvonala fölé festjük a kontúrt. Nem maradt más hátra, mint a szájfény használata vagy a rúzsozás.

Profi arcpirosítás

A sminkelés legutolsó lépése a pirosítás, amelynek vonala a járomcsonttól a fül, a halánték irányába indul. Miután a pirosító keretet ad az arcnak, a műveletnél vegyük figyelembe az arcformánkat. A széles arcot keskenyítsük, a keskeny vonalakat pedig szélesítsük. Jó tanács: a pirosítóból ecsettel vigyünk fel a szemöldökcsontra és az állunkra is.

blikk.hu

2010.05.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok