HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Sport > Vlagyimir Klicsko bal kézzel is tud kivégezni (videó)

t: 6101

Vlagyimir Klicsko bal kézzel is tud kivégezni (videó)

Mindkét nagy szervezet – WBO, IBF – világbajnoki címét megvédte az ukrán nehézsúlyú ökölvívó, Vlagyimir Klicsko. Kihívóját, az amerikai Eddie Chamberst, akit életveszélyesnek tartott, kiütéssel verte 13 másodperccel a 12. menet vége előtt, de már a második menetben úgy látszott, kiüti. Akkor kegyelmezett, utána sem erőltette, de az amerikai így sem bírta ki a megelőző balegyenesek erejét.
A 33 éves Vlagyimir Klicsko tavaly júniusban élete legjobbját nyújtva verte az üzbég Ruszlan Csagajevet, mindössze egyszer hagyta magát megütni, akkor is állj után. A jobb kezét akkor igazán nem is kellett használnia, mert a megelőző bal egyenesekkel rendre fel tudta tartani a nála lényegesen alacsonyabb riválisát.


Sokan mondták, ha a kilenc hónapos kihagyás után is az ilyen tökéletes állapotban lévő ukrán nehézsúlyú bajnokot láthatjuk, csak az a kérdés, melyik menetben üti ki a jelenlegi legjobb amerikait, Eddie Chamberst.

A pittsburghi kihívónak, akitől eléggé tartott Klicsko, egy esélye volt, hogy sok belharcra kényszeríti a 15 centivel magasabb, és 15 kilóval súlyosabb, erősebb Klicskót. Ütőereje azonban nem az igazi, Dimitrenkót sem tudta padlóra küldeni, pedig a végén már alig állt a lábán az orosz.

Megint látszott: Klicsko más kategória ebben a súlycsoportban, az amerikai a legtöbb menetben nem tudta, mit kezdjen vele, kettős fedezéke mögül nézte, hogyan közelít felé az ukrán. Harcra nem is tudta kényszeríteni kétméteres, szálkás riválisát.

Amikor úgy tűnt, kibírja a ritka nagy verést Chambers, akkor egy nem túl komolynak látszó ütés KO-ponton, a halántékán találta el, összecsuklott, a kötelek alá zuhant, vélhetően eszméletét is elveszítette. 37. meccsén másodszor kapott ki, Klicsko 57. meccsén 54-szer nyert. Chambers semmit sem mutatott abból, miért keresztelték el Gyorsnak.A párharc menetenkénti bontása.

Első menet: Nem estek egymásnak, Klicsko egy jobbegyenese befért a kesztyűk közé, akkor hördültek fel először a nézők. (Ötvenezren voltak a düsseldorfi stadionban.) Ennyi elég is volt a menet megnyeréséhez.

Második menet: Klicsko bal kézzel bomlasztotta a kettős fedezéket, Chambers gánccsal válaszolt - előtte felemelte riválisát -, ütni nem tudott. Egy nagy ütést benyelt az amerikai, meg is rogyott tőle, a köteleknek csapódott, de kihúzta a menet végéig.

Harmadik menet: Az történt, amit Klicsko akart, az amerikai nem tudott közel férkőzni az ukránhoz.

Negyedik menet: Lényegében értékelhető, jól lassítható ütés nélkül ért véget ez a 3 perc.

Ötödik menet: Kétszer is elengedte a jobb kezét Klicsko, de nagy kárt nem okozott. Chambers megint nem tudott közel kerülni.

Hatodik menet: Bal kézzel többször próbálkozott testre az ukrán, sikerrel.

Hetedik menet: Húsz szurkáló balkezes után jött a jobb, a menet vége felé egyszer nem túl meggyőzően visszatámadott az amerikai.

Nyolcadik menet: Edzője, Emmanuel Steward ebben a menetben várta, hogy vége lesz a meccsnek, de rosszul számolt, bár Chambers fáradni látszott.

Kilencedik menet: Nyilvánvaló lett, hogy az amerikai kizárólag egy nagy ütésben bízhat. Erre várt, de a támadást nem tudta hitelesen imitálni.

Tizedik menet: Késve kezdődött, mert Chambers kesztyűjével gondok voltak, ki is cserélték Ütni most sem próbált.

Tizenegyedik menet: Volt egy vagy két szép Klicsko-ütés.

Tizenkettedik menet: Pontosan az történt, ami az egész meccsen. Klicsko ballal megtalálta a rést a kettős fedezéken, egyszer kétszer elengedte jobb kezét, az amerikai állta a verést. Kihúzni viszont nem tudta, egy balcsapott nagyon eltalálta a halántékán a menet vége előtt 13 másodperccel, összecsuklott tőle, és elterült. Fél perc után felállt, de tekintete árulkodó volt, nem tudta, hol van.

index

2010.03.21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok