HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Életforma > Szabaduljon meg a sörhastól!

t: 5107

Szabaduljon meg a sörhastól!

Korunk örökzöld témái a fogyás és a fogyókúra a nyár közeledtével még inkább aktuálissá válnak. A férfiaknál a súlygyarapodás igen látványos velejárója a sörhas, melytől sokan szabadulnának. De hogyan?
Olvasónk, Debreczeni Zsuzsanna fitnessz edzőnk segítségét kérte: „Nemrég kezdtem el dolgozni, és a sok ülőmunka, kevesebb mozgás, sörözgetés miatt sikerült egy pocakot növesztenem, amit szeretnék leadni. Amennyiben megoldható inkább otthon végezhető gyakorlatokat végeznék, s ehhez venni szeretnék gépet otthonra. Te melyiket tudnád ajánlani?"

Tanácsadónk elmondta: téves azt gondolni, hogy a zsír alatt található izomzatot működtetve tudunk a leghatásosabban fogyni a pocakból és az úszógumiból. Hasznos a sok hasizomgyakorlat, mert a zsír eltávolodása után a megerősödött hasfal tónusa csökkenti a bőr megereszkedésének hajlamát, de hatásosabban dolgozható le a felesleg a derékról cardio mozgással akár szabadban, edzőteremben, vagy otthon (futás, elliptikus tréner, kerékpározás, kirándulás).

A mozgás mellett mindenképpen változtatni kell a korábbi életvitelen is, és nem kell feltétlenül egyből gépet vásárolnunk. Mozogjunk heti 3-4 alkalommal, mely tartalmaz 30-45 perc cardiomozgást, és utána végezzünk hasizomerősítést (teljes felülés, hasprés) is. Fontos odafigyelni a táplálkozásra, pihenésre is, mert ezek nélkül nincs eredmény.

Mindezekután, ha valaki mégis úgy dönt, hogy gépet szeretne vásárolni, arra figyeljen oda a gép kiválasztásánál, hogy minél változatosabban tudjon rajta edzeni, azaz ne csak egy irányból dolgoztassa meg a hasizmot.

Két otthon végezhető gyakorlat, hogy csökkenjen a dereka és a hasa zsírpárnája:

1. Csípőemelés alkartámaszból: ereszkedjen le mellső fekvőtámaszba, alkarját hajlítsa 90 fokos szögbe, feszítse meg a hasizmát és emelje meg a csípőjét úgy, hogy a lábfeje ne mozduljon el, majd lassan engedje vissza csípőjét a kiinduló helyzetbe. Végezzen 3-4x30 csípőemelést lassan, izmai megfeszítésével. Ennél a gyakorlatnál igen erősen terheljük az egyenes hasizmok teljes szakaszát.

2. " Kerékpározás": helyezkedjen el hanyattfekvésben, húzza fel a lábát, 90 fokos szögben legyen comb és a lábszár, keze pedig a tarkón. Ebből a helyzetből a hasizom erejével emelje el a vállát a talajról. Végezzen 3-4×30 törzsfordítást lábnyújtással váltva előbb az egyik, majd a másik oldalra. Fontos tudnivaló, hogy a gyakorlatot nem sietve, hanem lassan, koncentráltan kell végrehajtani. Az egyenes hasizmai, külső-belső ferde és haránthasizmai vesznek részt a mozgásban.

blikk.hu

2010.03.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok