HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Ideális frizurák minden arcformára

t: 5476

Ideális frizurák minden arcformára

Egy jól megválasztott frizura nem csupán divatos lehet, de ideálissá varázsolhatja az arcformát, és némi optikai csalással soványabbnak vagy kerekebbnek tünteti fel a természetes vonalakat. Íme, a különböző arcformákhoz leginkább illő hajviselet.

Szögletes arcnál a csontos áll lágyítása a cél. Ezt elsősorban hullámokkal lehet elérni. Nem ajánlott a rövid vagy az állig érő haj, de a tépett sem, amelynek fokozatos vágása az áll vonalánál kezdődve halad lefelé.

Hosszúkás arcnál kimondottan előnyös a szemöldökig érő frufru, ez ugyanis kerekíti a vonásokat. Az állig érő haj is ideális, amelyet hátul egy kicsivel rövidebbre vágnak. A göndörség szintén szélesíti az arcot.

Kerek arcformához az egyenes haj passzol leginkább, ez ugyanis hosszítja az arcot. Érdemes kipróbálni a haj aljának elvékonyítását. Az oldalra fésült frufru előnyös ehhez a típushoz.

Ovális arcformához a hosszú, félhosszú és a rövid haj is jól áll. A lényeg, hogy a fejtetőn nem szabad feltupírozni a hajat, mivel az nyújtja az arányokat.
A háromszögletű arcformát széles homlok és lefelé keskenyedő vonalak jellemzik. Ennél az arcformánál kötelező a frufru. A legpraktikusabb a középen elválasztott, vagy a ritkított tincses változat. A rövid haj is előnyös, de csak ha néhány tincs rakoncátlanul az arcba lóg.

Blikk.hu

2010.03.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok