HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Kapcsolatok > Excsaj a láthatáron: tűrj vagy hisztizz?

t: 5416

Excsaj a láthatáron: tűrj vagy hisztizz?

Kezd komolyra fordulni a dolog köztetek; találkozol a barátaival, ő a tieiddel. Már saját fogkeféje van a fürdőszobádban, te pedig egy egész make-up készletet tartasz nála. Egy csendes szombat reggel még az ágyban ejtőztök, mikor megszólal a telefon. Leteszi és közli, hogy délután kávézik egyet Katával. Te még a reggeli szex utáni kábulatban heversz, ezért beleegyezően mosolyogsz, aztán hirtelen minden kitisztul: Kata az ex-barátnője! Azonnal szédülni kezdesz és elönt a féltékenység. Szinte látod, ahogy a pasid elmélyülten ölelkezik egy Natalie Portman-szerű lénnyel.

A legkönnyebb – és talán legtermészetesebb- reakció egy hasonló helyzetben, ha dühös leszel és megtiltasz mindenféle kapcsolatot szerelmed és az elődöd között. Ezzel rengeteget kockáztatsz, hiszen a bizalom, melyet az elmúlt néhány hét/ hónap/ év alatt felépítettetek, a szemed láttára omlik össze. Lehet, hogy szimplán visszautasítja az alkalmazkodást, ám könnyen előfordulhat, hogy neheztelni kezd rád és eljut addig a pontig, míg végül inkább tartja a kapcsolatot az ex-szel, mint az idegesítően ragaszkodó barátnővel, aki meg akarja szabni, kivel találkozhat.

Ne ess kétségbe, inkább olvasd el tippjeinket, hogyan őrizheted meg a bizalmat úgy, hogy a pasid ne érezze magát kalitkában!


Kérdések és válaszok órája

Mielőtt godzillává változol, kérdezz! Ha a kapcsolatotok erős, a pasid biztosan szívesen és őszintén válaszol majd a volt barátnőjével kapcsolatos kérdésekre. Kérdezd meg, mit jelentett neki, milyen régen ért véget a kapcsolat, neki van-e már új párja. Néha a válaszok természetesen nem pont azok, amiket hallani szeretnél – ne ijedj meg akkor sem, ha azt mondja, fülig szerelmes volt abba a lányba-, de biztosan megnyugtat, hogy az a kapcsolat már a múlté. Azonban ha nem akar válaszolni a kérdéseidre, könnyen lehet, hogy gond van; valami sántít őszinteség terén a kapcsolatotokkal.


Szerepcsere

Nagy közhely, ám mégis jobban teszed, ha megpróbálod magad a helyébe képzelni. Fogadd el, hogy mindkettőtöknek van már múltja, és képzeld el, vajon hogyan reagálna ő, ha te szeretnél egy volt barátoddal ebédelni és cseverészni. Próbáld meg felmérni, hogyan vélekedik ő az exeiről! Akárcsak te, ő is nyilvánvalóan elvesztette a kapcsolatot néhányukkal – valószínűleg jó okkal. De előfordulhat, hogy egy-két volt barátnővel baráti maradt a kapcsolata és igen is joga van hozzá- akárcsak neked-, hogy fenntartsa ezeket.

Húzd meg-ereszd meg

Engedd meg neki, hogy találkozzon azzal a lánnyal! Kérdezd meg a terveiről, de ne bombázd sms-ekkel és telefonhívásokkal, míg vele van. Ha mégis aggódsz, szervezz egy randit közvetlenül az utánra, mikor vele találkozik. Ha látod, hogy a pasidat csak te érdekled, annak ellenére, hogy most találkozott az ex-barátnővel -, elég, hogy megnyugtasd magad.


Szembesítés

Ha elég biztos vagy magadban, kérdezd meg tőle, nem ismerhetnéd-e meg esetleg a volt párját. Lehet, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint hogy arcot társíthatsz a névhez, biztosít róla, hogy nem rabolja el tőled a kedvesedet. Látni a kettőjük pusztán baráti viselkedését is megnyugtatóan hathat. És ki tudja; előfordulhat, hogy együtt jártok majd vásárolgatni.


Légy észnél!

Üdvözléskor puszit adnak egymásnak, együtt nevetnek egy poénon. Ezek a dolgok könnyen vad következtetésekre vezethetnek benned azzal kapcsolatban, milyen viszonyban is van pasid a volt barátnőjével, holott csak ártatlan, baráti gesztus az egész. Légy reális: minden bizonnyal fennáll némi fizikai vonzalom az ex-barátnő és közte, de ugyanez megvan a többi lánybarátjával kapcsolatban is. Azonban a tény, hogy veled van és nem más nővel, minden más kapcsolata felett áll.

Nyisd ki a füled!

Nagyon fontos az is, hogy a kommunikáció közted és a pasid között nyitott és őszinte maradjon. Mindkettőtöknek el kell fogadnia, hogy a másik tartja a kapcsolatot volt párjával. Csak akkor kezdj gyanakodni, ha elfelejti megemlíteni, hogy az ex-barátnőjével tölti a délutánt és mikor rákérdezel, nem felel őszintén. Ha nyilvánvaló a probléma, a helyzetet azonnal kezelni kell.

Pink.hu

2010.03.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok