HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Sport > 130-nál esett ki a bobból a világbajnoknő (videó)

t: 5890

130-nál esett ki a bobból a világbajnoknő (videó)

Horrorjeleneteket láthattak a vancouveri téli olimpiai női bobversenyének nézői, mert a második számú német egység úgy borult fel, hogy a 85 kilós fékező kirepült, és csúszott a jégen.
A második számú német női egység az első futam után még a második helyen állt a bobosok versenyében, aztán rendre veszített egy helyet, és a harmadik kör után a negyedik helyre került.

Cathleen Martini és Romy Logsch, 2007 és 2008 világbajnokai természetesen szerettek volna olimpiai érmet szerezni, ezért vélhetően a szokottnál is többet kockáztattak.

Bobjuk már a tizenegyedik kanyarban nekicsapódott a falnak, a tizenkettedik után pedig Martininek esélye sem volt, hogy az ideális ívre terelje, ezért felborultak.

A fékező, Romy Logsch kiesett a boruláskor, és százharmincas tempóval fogott jeget. Továbbcsúszott, elmondta, égési sérüléseket szenvedett, de nagyobb baja nem lett.
A civilben rendőr Logsch 182 centi és 85 kiló, de ez most hátrány volt.

„Egyértelmű, hogy vezetői hiba történt, amikor először hibázott, akkor kellett volna a pilótának nyugodtnak maradnia” – magyarázta a német csapat vezetője, Thomas Schwab.

A férfiaknál a kanadai páros fordult az oldalára, az ausztrálok borultak, vagyis nyilvánvaló: túl gyorsra építették a pályát. (A grúz Nodar Kumaritasvili halála intő jel volt, lejjebb is hozták a rajtot.)

Csak bizakodni lehet, hogy a négyeseknél, amik még nagyobb végsebességre képesek, nem lesz komoly bukás.

index

2010.02.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok