HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > 7 tuti tipp a tökéletes frizuráért

t: 4159

7 tuti tipp a tökéletes frizuráért

1. Vékony szálú

A dúsításhoz elég néhány fogást elsajátítani, például a szárítás helyes módját. De fontos a megfelelő készülék kiválasztása is. Hajszárítódnál válassz diffúzorfejet, hiszen azzal látszólag akár kétszeresére is növelheted a hajtömeget. Szárítás után permetezz egy kevés lakkot sörényedre, várj pár percet és máris jöhet a meleg sapka. A fejfedő levétle után lazán rázd meg a frizurád, túrj bele ujjaiddal és meglátod, máris visszanyeri volumenét.

2. Lelapuló

Frizurád elvesztette a tartását? Egyszerűen hajtsd előre a fejed, rázd meg tincseidet. Aztán egyenesedj fel, és körkörösen dörzsöld végig fejbőrödet gumiból készült masszázskefével.

3. Égnek álló

Gyakran előfordul, hogy frizurád elektromossággal töltődik fel, főként amikor kibújsz kötött pulóveredből vagy leveszed a fejedről a sapkád? Valószínűleg hajszálaid vékonyak, szárazak és töredezettek. A sérült tincsek minőségét helyreállíthatod, és megszüntetheted a problémát, ha pakolást használsz. Nedves hajadon oszlasd el egyenletesen a krémet, majd pár perc elteltével mosd le.

4. Szálkás

Rossz szokás, ha hajmosás után nedves fürtjeidet szárazra dörzsölöd. Ezt jobb minél előbb elfelejteni, mert töredezetté teszi a végeket. Tekerj össze egy tincset, és figyeld meg a kikunkorodó szálakat. Ha szálkásnak látszanak, próbálj ki olajos kúrát. Kend be a hajadat – a tövet kihagyva – vékonyan olívaolajjal, aztán tekerd be átlátszó fóliával. 45 percig pihenj így, majd alaposan öblítsd le.

5. Korpás

A viszkető, korpás fejbőrnél nincs rosszabb. Előzd meg ezt a problémát, vagy ha már kialakult, vess be speciális kozmetikumot. Ezzel tartósan megszüntetheted a kellemetlenséget, és a hajszálak egészségesekké és ragyogóvá válnak.

6. Zsírosodó

Előfordul, hogy fejbőrödnél a haj egy-két nap után zsírosodik, míg a tincsek többi része száraz? Ebben az esetben habosíts fel diónyi sampont a hajtőnél. Amikor lemosod, dörzsöld át a hajszálak végét is, így a teljes frizura megtisztul.

Pink.hu

2010.01.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok