HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Italozó > 9 májvédő tipp

t: 5564

9 májvédő tipp

1. Ha rendszeresen iszik alkoholt, akkor ne feledkezzen meg kávézási szokásairól sem. – A koffein segít megelőzni a májban az alkohol okozta károkat – véli dr. Arthur Klatsky kutató.

2. A hagyományos kínai orvoslás szerint a máj a düh, méreg szervi megtestesítője, az ilyen érzelmek ebben a szervünkben teszik a legtöbb kárt. Stimulálja a máj akupresszúrás pontját, azaz gyakoroljon enyhe nyomást a nagy- és a második lábujja között – javasolja Ross Bar akupunktőr.

3. Ha álmatlanságban szenved, napközben aluszékony vagy gyakorta horkol, forduljon szakemberhez, ez ugyanis legfontosabb szerveire is rossz hatással van.

4. Hetente legalább 1 órát sétáljon, ezzel normalizálja a májban lévő enzimek működését – véli az ausztrál prof. Jacob George.

5. Végeztessen vér- és vizelettesztet, hogy kiderüljön, mennyire működik egészségesen a mája.

6. Csökkentse étrendjében a szénhidrát mennyiségét, hiszen a fölösleges mennyiségű szénhidrátról a májnak kell gondoskodnia, annak elégetése pedig nem kis feladat.

7. Egyen spárgát, brokkolit és karfi olt – ezek mind segítenek a májnak az enzimek detoxikálásában.

8. Fogyasszon cinket, ez helyreállítja a májfunkciót.

9. Legyenek napok, amikor egyáltalán nem fogyaszt alkoholt, és kímélőbben étkezik a megszokottnál, hiszen a túlzott alkoholfogyasztás májkárosodást okozhat.

Blikk.hu

2010.01.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok