HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Korai ráncosodást okoz a túlhajszoltság

t: 4418

Korai ráncosodást okoz a túlhajszoltság

Gombos Mónika kozmetikus és agytréner terapeuta tanácsaival a bőrét is megkímélheti a stressztől

Mi a stressz?
Astressz nemmás, mint az agy által vezérelt bioló g ia i foly amat, amely elengedhetetlenül fontos az összpontosításhoz. Segítségével tudunk hatékonyan tanulni, új információkat befogadni, dolgozni. Mindez igaz bármely életkorban, legyen szó tanulásról, sportról vagy a munkáról.

„Kiül" az arcunkra
Ha azonban két-három óra helyett akár öt-tíz órán át is tart a stresszállapot, káros hatásai is lehetnek. A tartós stressz „rombolása" a bőrön is jelentkezik: szélsőségesen reagál, indokolatlanul fokozódik a vízhiány, a „normálisnál" korábban megindul a ráncképződés, az öregedés, vagy éppen szélsőségesen érzékenynyé, allergiássá, tónustalanná, színtelenné, esetleg erősen szárazzá válik, ödémásodik, elszíneződik. Másodlagos tünetekként az arc felépítése és szerkezete is megváltozhat az állandóan feszülő arcizmok és idegek miatt.

Csodakrémek helyett
Ha feszültebbnek, idegesebbnek érezzük magunkat, semmi esetre se kezdjünk el pánikszerűen új krémek után nézni! Próbáljunk több tiszta vizet fogyasztani, kerülni a cukrot, a tartósítószereket, a mesterséges színezékeket és illatanyagokat. Fogyasszunk vitaminban, ásványi és nyomelemekben gazdag tápanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket, és néhány at ezek közül bátran próbáljunk ki külsőleg, „arcápolóként" használva is. A zöldség és g y ümölcspürék, néhány uborka- vagy paradicsomszelet is segíthet felfrissíteni, megújítani a bőr szerkezetét. Naponta sétáljunk a tiszta levegőn, és pihenjünk, aludjunk minél többet! Ezek többet használnak a bőrnek, mint bármilyen csodakrém.


Fő a nyugalom
A bőr szempontjából a legjobb megoldás, ha olyan szakemberhez fordulunk, aki felismeri a kiváltó okokat, és nem csak a tüneteket szünteti meg. Fontos, hogy ilyen problémák esetén kerüljük a szélsőséges kezelési eljárásokat, törekedjünk inkább arra, hogy minél hamarabb nyugalomban legyünk.

Hatékony gyógymód
A bőr megújulásában az audiovizuális stimulációval együtt alkalmazott hagyományos kozmetika (AVS holisztikus kozmetika) is segítségünkre lehet. A kezelés során a test nyugalomba kerül, lassul a szívverés, a légzés, megindul a tápanyag-felszívódás és -beépítés, illetve a méregtelenítés. Ellazulnak az izmok, oldódik a bőr idegvégződéseiben keletkező stressz, így a ráncok mélysége is tompul.

Blikk

2010.01.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok