Hozzávalók
* bors
* bor (vörös) 2 dl
* burgonya 15 dkg
* élesztő
* fokhagyma 3 fej
* gesztenye 20 dkg
* kacsamell 60 dkg
* keményítő 1 teáskanál
* liszt 15 dkg
* méz 4 evőkanál
* provance-i fűszer
* só
* szilva (aszalt) 15 dkg
* tej 1,5 dl
A kacsákra zsebet vágunk, ezekbe töltjük be a szilvát. Sóval, provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, majd sütjük.
A bort felforraljuk, majd cukrot adunk hozzá, és
keményítővel bekötjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, és kész is van. Tálalásnál ezt a gyors mártást adjuk a kacsa mellé, és persze a fánkot is.
A burgonyafánk titka egyszerű: fele burgonya, fele tészta. A tészta egy egyszerű élesztős tészta, liszttel és tejjel, ehhez keverjük hozzá az áttört főtt burgonyát. Kanállal megformázzuk, és forró, bő olajban kisütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
hirado