HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Karácsony > Fitt karácsonyt!

t: 4323

Fitt karácsonyt!

A hangulatos karácsonyi vásárok mindenkit egy kis nézelődésre csábítanak. A lábainkról azonban, amelyek igen érzékenyek a hidegre, és emiatt könnyen veszítenek hőmérsékletükből, hajlamosak vagyunk elfeledkezni a finom forralt bor kortyolgatása és a mézeskalács majszolgatása közben...

Gyors segítség: Az erős fűszerek ismét lendületbe hozzák a vérkeringést! Valamelyik bódéban bizonyára árulnak pirított chilis mandulát vagy kandírozott gyömbért, ezekből érdemes ott helyben enned egy keveset. Hasonló hatást érhetsz el, ha elfogyasztasz egy sült kolbászt sok mustárral: ennek olajai javítják a vérkeringést, ugyanakkor az immunrendszert is erősítik.

Villámtipp otthonra: A fokozatos lábfürdő is jótékony hatású - kezdd langyos vízzel, egyre emelve a hőmérsékletet.

Ne feledd, hogy az alkohol, a kávé és a nikotin szűkítik az ereket, így még gyorsabban kihűl majd a lábad. A szabadban bánj óvatosan ezekkel az egészségtelen élvezeti cikkekkel!

Rossz vérkeringés

A bevásárlókörút során ki-be rohangálunk az utcáról a meleg áruházakba, a pénztárnál hosszasan várakozunk a vastag télikabátban - nem csoda, ha olykor leesik a vérnyomásunk, és szédülni kezdünk...

Gyors segítség: Enyhe panasz esetén igyál valamit - erről gyakorta elfelejtkezünk, miközben úton vagyunk. Ideális a vízzel hígított almalé, hiszen a benne található ásványi anyagok és cukor stabilizálja a vérkeringést. Egy kis sós snack elfogyasztása ugyancsak helyrebillenti a vérnyomást, a mentolos cukorkák pedig enyhítik a szédülést.

Pink.hu

2009.12.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok