Hány személyre: 8 fő
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Hozzávalók:
* 50 dkg tészta (spagetti, makaróni)
* 7 db füstölt, főtt sonka szelet
* 3 db paradicsom
* 5 db tojás
* 3 dl krémföl
* 1 csipet édes nemes pirospaprika
* 1 csipet szerecsendió
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 20 dkg gouda sajt
* 1 fej vöröshagyma
* 1 evőkanál olaj
* 50 dkg hámozott paradicsom
* 1 dl zöldségerőleves
* 1 evőkanál étkezési búzakeményítő
* 1 csipet só
* 1 csipet őrölt bors
Elkészítés módja: A tésztát megfőzzük, és a sonkát kockákra vágjuk. A paradicsomot négyfelé vágjuk. A tojásokat a krémföllel simára keverjük majd sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük. A petrezselyemzöldet felapritjuk. Vagy egy tortaformába viszont ha az nincs tűzálló tál alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát megkenjük margarinnal és a tésztát, sonkát, petrezselyemzöldet meg minden összetevőt belehalmozunk. Meglocsoljuk a tojásos keverékkel megszórjuk durvára reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe 200 fokon 40 percig sütjük. Az apróra vágott felkockázott hagymát a felhevített olajon üvegesre piritunk majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és felöntjük a levessel. 10 percig főzzük, sóval és borssal ízesítjük. A mártást egy evőkanál vízzel elkevert keményítővel besűrítünk. A kész tortát ezzel a mártással tálaljuk.
Pink.hu