HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Karácsony > Így készíthetünk mutatós girlandot

t: 4144

Így készíthetünk mutatós girlandot

Fellógatható lámpára, ablakra vagy az ajtó fölé, de koszorút is készíthetünk belőle a gyertyák köré. A munkafolyamatokat Erdélyi Nóra Vanda gyöngyékszerkészítő mutatja be.

Hozzávalók

(kb. 2 m girlandhoz/füzérhez): kb. 2,5 m hosszú színes drót Mérjük le, hogy mekkora drót kell az ajándék díszítéséhez, és hagyjunk rá még kb. 4060 cm-t. Minél hosszabb girlandot szeretnénk, annál többet.
Így készíthetünk mutatós girlandot


* flitterek (2-3 csomag) különböző színekben
* nagyméretű, szélén lyukas kerek flitter (1-2 csomag)
* színes szalmagyöngy, vegyes színek (1 csomag)
* kisebb méretű, gömb alakú műanyag gyöngy (1-2 csomag; 50-60 db)
* kisebb méretű csillag alakú különböző színű műanyag gyöngy (2 csomag; 30-40 db)
* csípőfogó vagy olló
* becsomagolt ajándék (a nagy képen egy CD-tok látható)

Egy tekercs drót (kb. 6 méter) ára mintegy 150 forint, míg a flitterek 60-120, a gyöngyök pedig 100-200 forintba kerülnek csomagonként. A hozzávalók hobbi- vagy gyöngyboltban beszerezhetők.

Kb. 600-1000 forintból elkészíthetjük az egyedi díszt.

Elkészítése:

1. Fűzzünk fel egy gömb alakú műanyag gyöngyöt a színes drót közepére, majd hurkoljuk át rajta a drótot úgy, hogy ne mozduljon el a helyéről.
Így készíthetünk mutatós girlandot


2. Az egyik szállal dolgozva folytassuk a fűzést három szalmagyönggyel, egy flitterrel, egy gömb műanyag gyönggyel, ismét egy flitterrel, és megint három szalmagyönggyel.
Így készíthetünk mutatós girlandot


3. Fűzzünk fel ismét egy flittert és egy csillagot, majd a drót végét az ellenkező irányból vezessük át a flitteren másodszorra is, és húzzuk szorosra a drótot a csillagon.
Így készíthetünk mutatós girlandot


4. Majd ismételjük a 2. és 3. pontban leírtakat úgy, hogy közben váltogatjuk a flitterek, a csillagok és a szalmagyöngyök színét. Addig dolgozunk, amíg a girland eléri azt a hosszúságot, hogy hosszában és keresztben is átérje a becsomagolt ajándékot.
Így készíthetünk mutatós girlandot


5. Ezután a masnirészt már úgy folytatjuk, hogy három szalmagyöngy helyett csak kettőt veszünk fel. Így minden második csillag helyett a nagy flittert fűzzük fel ugyanúgy, ahogy azt a csillagok esetében tettük.
Így készíthetünk mutatós girlandot


6. Amikor már elég hosszúnak találjuk a girland új részét egy masni kialakításához, a nagy kerek flitterrel zárjuk le a drót végét úgy, hogy visszavezetjük a drótot a kis flitteren, és háromszor-négyszer szorosan körbetekerjük alatta, vigyázva, nehogy eltörjön a drót.
Így készíthetünk mutatós girlandot


7. Térjünk vissza a drótszál közepéhez, és készítsük el a girland másik felét is a 2-6. pontban leírtak szerint. Amikor elkészültünk vele, óvatosan hajtsuk félbe.

8. Tekerjük át az ajándékon, a csomag tetején hurkoljuk át saját magán a girlandot, szorosan, de továbbra is óvatosan.

9. Majd a két szálat két irányba vezetve, keresztben is kössük át a csomagot kétszer. Finoman tegyünk egy csomót a tetejére, végül pedig egy masnit. Vigyázzunk, ne kapkodjunk, ne rángassuk az alkotásunkat, tanácsolta Erdélyi Nóra Vanda.
Így készíthetünk mutatós girlandot


Az összeállítást készítette: Simon Rita

2009.12.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok