Hozzávalók (6 személyre):
4 g porcukor, 5 g szárított élesztő, 2,5 dl langyos víz, 30 dkg liszt, 8 dkg kukoricadara, só, 1,5 dl olívaolaj, egy kevés olaj a forma kikenéséhez, ízlés szerinti feltét
Fotó: archív
Elkészítése:
1. Egy pohárban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az élesztőt, majd 5 percre félretesszük. A lisztet, a kukoricadarát és a sót egy nagyobb tálba szórjuk. Összekeverjük, és lassan hozzáadagoljuk a megfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk.
2. Ha kész, kiborítjuk egy kilisztezett deszkára és újra összedolgozzuk. Kivajazott tálba tesszük, majd még 45 percig hagyjuk kelni. Aztán átgyúrjuk, állni hagyjuk újabb 5 percig, majd kétfelé osztjuk.
3. Mindkét tésztaadagot kb. 23 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, majd a tésztakorongokat újabb 20 percig állni hagyjuk. A tésztát megpakoljuk ízlésünk szerinti feltéttel, és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 15 percig sütjük.
pink.hu