HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Egészség > Vészeld át megfázás nélkül az őszt!

t: 2004

Vészeld át megfázás nélkül az őszt!

Nem vagy a legjobb formában? Íme 5 hasznos tipp, amivel elkerülheted a betegségeket.

1. A cink erősíti az antitesteket

Ez a nyomelem aktiválja az immunsejteket, így dupla védelmet nyújt a fertőző megbetegedések ellen. Ha már megfáztál, a cink akkor is segít: három-négy nappal rövidítheti a betegség időtartamát. Legnagyobb mennyiségben a hús, a máj, a hüvelyesek és a tojás tartalmazza. A hideg hónapokban tanácsos napi 15 mg-ot fogyasztani belőle.

2. A szaunázás segít leküzdeni a fertőzéseket

Az izzasztókamra nemcsak a hangulatra hat jól, hanem ha rendszeresen szaunázol (hetente 1-szer vagy 2-szer), feleannyiszor számíthatsz megfázásra. Azt azonban fontos tudnod, szervezetednek három hónapra van szüksége ahhoz, hogy felépítse az immunvédelmet, és csak ezután hatásos ez a módszer.

3. Az energiában gazdag ételek növelik a vitalitást

A hagyományos kínai orvoslás szerint egyes táplálékok felmelegítik, energiával látják el a szervezetet. Ide tartoznak a szárnyasok, a póréhagyma, a vöröshagyma, a fokhagyma, az olajos magvak, az aszalt gyümölcsök, valamint bizonyos fűszerek, például a gyömbér, a Cayenne-bors, a fahéj, a szegfűszeg és a sáfrány.

4. A C-vitamin gyorsítja a gyógyulást


Azt már szinte mindenki tudja, a C-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében. Azt azonban már kevesebben sejtik, bár ez a nyomelem enyhíti a nátha tüneteit, illetve gyorsítja a gyógyulást, a betegség kialakulását sajnos nem képes megelőzni. Ez azonban még nem ok arra, hogy ne fogyassz sok friss gyümölcsöt és zöldséget! Szakemberek szerint napi 200 mg az ajánlott adag, ennél nagyobb mennyiség már egyes betegségek kúrálásához szükséges.

Blikk

2009.10.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok