HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Szépségápolás > Többet szépítkeznek a szőkék a barnáknál

t: 4130

Többet szépítkeznek a szőkék a barnáknál

Egy hajápoló készítményeket forgalmazó brit cég megtalálta a megoldást: válasszon barna hölgyet párjául, ugyanis a sötét hajú nők kevesebbet szépítkeznek. A kutatásból kiderül, hogy egy szőke nő átlag 72, egy barna pedig átlag 66 percet tölt naponta szépítkezéssel.

Háromezer nő bevonásával készült a felmérés. Kiderült, hogy a szőkéknek a zuhanyozás napi 16, a fogápolás 7, a hajuk rendbehozatala 14 percet igényel. 11 perc megy el sminkelésre, és ugyanennyi a ruha és a kiegészítők kiválasztására. 12 percet fordítanak borotválásra, gyantázásra, szemöldökigazításra. Körömápolással pedig heti 11 percet töltenek.

Bíró Anikó (22) nem tagadja meg önmagát, órákig képes válogatni ruhái között, hogy melyiket vegye fel
Ám ha esti kiruccanásra készülnek, átlagosan 118 percet szépítkeznek - magyarázta Rose-Marie Jarvis, a kutatás vezetője. - A barna lányok viszont alig napi egy órát szánnak a szépítkezésre. Az esti randi előtt is elég nekik 111 perc arra, hogy elkészüljenek. Igaz, rájuk sokkal jellemzőbb, hogy smink és rendes frizura nélkül induljanak el otthonról, tízből nyolc barna nő állítja, hogy nem szégyelli, ha természetesen néz ki - tette hozzá a szakember.

Tóvári Fanni sminkes szerint nem a hajszíntől függ, ki mennyit sminkkel.

- Egyénfüggő, hogy egy nő mennyi időt tölt arcfestéssel. Van, aki egyáltalán nem használ sminket, de olyan hölgy is akad, aki még a közértbe is kifestve megy. De annak is, akinek sápadt vagy sebes a bőre, tovább tart kisminkelnie magát, mint egy sima, kreol bőrű hölgynek - vélte a szakember. A stylist szerint azonban a szőkék valóban jobban odafigyelnek az öltözködésükre.

- A szőke hölgyektől jobban elvárják a férfiak, hogy csinosak legyenek, hiszen a szőke, hosszú haj az évek során szinte szexszimbólummá vált. Többet is foglalkoznak külsejükkel a világos hajúak, hiszen többségük barnáról festette át a haját szőkére, ezzel próbálva változtatni kinézetén - mondta Tamási-Kiss Mónika stylist.

Blikk

2009.10.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok