Hozzávalók:
50 dkg darált csirkehús, 500 g színes orsótészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 csípős paprika, 2 paradicsom, 0,5 dl vörösbor, 10 dkg füstölt sajt, olaj a sütéshez és a sütőforma kikenéséhez, őrölt fekete bors, só
A mártáshoz: 3 dkg vaj, 0,5 l tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál finomliszt, 200 g tejföl
Elkészítése:
1. A paprikás alap
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és a darált húst, majd összesütjük a paprikás alapot. A húsos keverékhez adjuk a csíkokra vágott erős paprikát és a felkockázott paradicsomot. Megsózzuk és megborsozzuk az ételt, hozzákeverjük a vörösbort, végül puhára pároljuk a húst.
2. Az alapmártás
Vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd állandóan kevergetve hideg tejjel besűrítjük, és felforraljuk a mártást. Préselt fokhagymával ízesítjük, ha kissé már kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt is, majd simára keverjük.
3. Réteget a rétegre
Lobogva forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a spiráltésztát. A sütőformát kikenjük olajjal, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rajta a csirkés paprikást, majd rácsorgatjuk a mártást. A tetejére füstölt sajtot reszelünk vastagon, végül 185 fokon 35 perc alatt készre sütjük az ételt.
Elkészítési idő: 120 perc
Pink.hu