HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Vadból készült ételek > Vasárnapi ebéd a szarvas combjából

t: 9380

Vasárnapi ebéd a szarvas combjából

Szarvas tátrai módra

Hozzávalók:
80 dkg szarvascomb
5 dkg csíkokra vágott füstölt szalonna

2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
½ db zellergumó
2 fej vöröshagyma
5 ek étolaj
1 ek finomliszt
2 db babérlevél
3 szem borókabogyó
1 tk mustár
2 dl húslevesalaplé (kockából)
2 dl főzőtejszín
1 csipet kristálycukor
1 tk ecet (10%-os)
15 dkg erdei gomba vagy csiperke
6 dkg vörösáfonya-befőtt vagy -lekvár
citrom és rozmaring a díszítéshez

1. Tűzdeljük meg a konyhakész húst a szalonnával, majd dörzsöljük be sóval. Ferdén vágjuk szeletekre a sárga- meg a fehérrépát, kockázzuk fel a zellert, és vékonyan karikázzuk fel a hagymát. Mélyebb serpenyőben forrósítsunk fel 3 ek olajat, és körös-körül pirítsuk meg benne a húst.

2. Szórjuk a hús mellé a zöldségeket, és pirítsuk még pár percig. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára, és szükség esetén öntsünk alá kevés vizet. Vegyük ki a húst, és tartsuk melegen.

3. A lé elfőzése után hintsük meg a zöldséget a liszttel, adjuk hozzá a mustárt, és dobjuk bele a babérlevelet meg a borókabogyót. Öntsük fel a levessel meg a tejszínnel, majd a cukorral, az ecettel, és ha kell, sóval ízesítve főzzük még pár percig. A babérlevél és a borókabogyó kiemelése után turmixoljuk krémesre vagy passzírozzuk át.

4. Serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat. Pirítsuk meg benne a gombát, majd pároljuk puhára. Öntsük rá a szószt, és melegítsük össze a felszeletelt hússal. Citromkarikával, rozmaringgal és az áfonyabefőttel díszítsük. Polentagombóc illik hozzá.
Egy adag: 2868 kJ/685 kcal

pink.hu

2009.10.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok