HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Család > Horoszkóp az iskolakezdéshez

t: 4643

Horoszkóp az iskolakezdéshez

Kos (március 21.–április 20.)
Türelmetlensége miatt az iskolai élet rendszerint nem zökkenőmentes. Nincs mindig elég kitartása ahhoz, hogy egyenletes, jó eredményt produkáljon. Rapszodikusan tanul, az eredmények is változóak. Ám ha dolgozata, felelete rosszul sikerül, mindent elkövet, hogy utolérje társait. Nem szeret az utolsók között kullogni. Vezető egyénisége kifejezésre jut a közösségben: ha hangadóra van szükség, ő lesz az. A jó eredményekért dicsérjük meg, ez szárnyakat ad neki. Szeptemberben: nehezen szokik vissza az iskolapadba. Örülne, ha tovább tartana a nyár.

Bika (április 21.–május 20.)
Ha kitűz egy célt maga elé, ahhoz tartja magát. Ám ösztönzés vagy célkitűzés hiányában hanyag, nemtörődöm lesz. Ekkor lustább oldala nyilvánul meg. Fogékony a művészet és az esztétika iránt. Vásároljunk neki művészeti témájú könyveket, írassuk be kézművesszakkörre. A legnagyobb nehézség a tanulásban a lustasága lehet, amelyet valóban nehezen győz le. Kisebb jutalmakkal motiválhatjuk. Szeptemberben: felkészülten megy iskolába, de nem túl boldog az iskolakezdéstől.

Ikrek (május 21.–június 21.)
Tanulékony, jól halad az iskolában, de a dolgozatokon néha blöff el segíti át magát. Hosszú oldalakon keresztül fejti ki véleményét, ám annál kevesebb konkrétummal támasztja azt alá. A tényeket unalmasnak találja. Kiváló felfogóképessége mellett fi gyelme hamar alábbhagy. Mindig új feladatra van szüksége. Az olvasás, az írás és a művészetek a kedvenc területei. Jó a nyelvérzéke! Szeptemberben: örül az osztálytársaknak! Lelkesen meséli barátainak nyári élményeit.

Rák (június 22.–július 22.)
Védekező páncélja alatt bátorság és kitartás rejlik. Ám harcmodora áttekinthetetlen, úgy éri el céljait, mint a víz: idővel a sziklát is kivájja. Mivel jó felfogású, hamar megérti a tananyag lényegét. Ha a fegyelem túl szigorú, zárkózottá válhat. Sok múlik az iskolai környezeten és a pedagógus egyéniségén. Ha a tanár képes felkelteni a Rák gyermek érdeklődését, akkor gyorsan halad a tanulmányokban. Szeptemberben: félhet attól, hogy nem állja meg a helyét. Erősítsük meg az önbizalmát!

Oroszlán (július 23.–augusztus 23.)
Iskolai előmenetele problémamentes, bár lustasága néha visszaveti a tanulmányait. Okos, így jól dönt a későbbi szakmáját illetően is, megtalálja a saját területét. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért mindent megtesz a sikerért. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, ha nem érdekli a téma. Próbáljuk meggyőzni, hogy a széles körű általános műveltség fontos. A kreatív, alkotói tevékenységekben nagyon sikeres! Szeptemberben: Az Oroszlán gyermek lelkesen indul neki az évnek.

Szűz (augusztus 24.–szeptember 23.)
Okos, pontos, rendes, tiszta és szorgalmas diák. Füzeteit nem csúfítják el a szamárfülek, írása tiszta és jól olvasható. Jó tanuló, segítőkész, a tanárok kedvence. Szeret szorgoskodni, akkor elégedett, ha önmagát jó tanulónak tarthatja. Órákig képes törni a fejét egy-egy feladaton. Ha viszont elveszíti az érdeklődését, nemtörődöm és hanyag lesz. Vizsgaidőszakban a szülők jól teszik, ha erősítik gyermekük önbizalmát, különben erőt vehet rajta az aggodalmaskodás. Szeptemberben: örömmel ül vissza az iskolapadba.

Mérleg (szeptember 24.–október 23.)
Fontos, hogy megértő, igazságos légkörben járhasson iskolába. A sérelmeit oly mértékben eltúlozhatja, hogy visszaeshet a teljesítménye. A kreativitását érdemes felismerni. Ha nem kap ösztönzést, akkor nem fejlődik képességeihez mérten. Sokszor mutat érdeklődést zenei vagy más művészetek iránt, segítsünk neki a fejlődésben. Érdemes több területen is kipróbálnia magát. Szeptemberben: hajlamos teljes figyelmével a tanulás felé fordulni. Fontos, hogy a kikapcsolódásra is legyen ideje!

Skorpió (október 24.–november 22.)
Ha a környezete megfelelő, akkor jó teljesítményre képes. Ellenkező esetben ördögfiókává válik, és: egyik nap kitűnő, másik nap elégtelen osztályzatot hoz. Kedvét leli abban, hogy megjátssza az ostobát vagy az okosat, s még mulat is a reakciókon. Ezt a problémát úgy tudjuk kezelni, ha fegyelemre tanítjuk. Igyekezzünk rávezetni arra, hogy erőfeszítések nélkül nem ér el eredményeket. Szeptemberben: szeretne megfelelni szülei elvárásainak. Nyugtassuk meg, hogy mindenképpen elfogadjuk őt.

Nyilas (november 23.–december 21.)
Becsvágyó, és jó társadalmi helyzetre vágyik, így mindent belead a tanulásba. Szeretne büszke lenni a teljesítményére, s szinte kérkedik az eredményeivel. Lelkesedését az elért eredmények táplálják a tanulásban és a sportban is. Az olvasási készségét és nyelvérzékét már kicsi korától érdemes fejleszteni. Nehezen viseli az iskolai előírásokat, de az ésszerű szabályok fontosságát belátja. Szeptemberben: kissé szorong a követelmények miatt. Dicsérjük sokat!

Bak (december 22.–január 20.)
Erős oldala az emlékezőtehetsége és az akaratereje, szívósan küzd a céljaiért. N e m i j e d meg a hosszú ideig tartó tanulástól, türelemmel és lelkiismeretesen végzi a munkáját. Becsvágyát állandóan serkenteni kell, így tud mindig jobb eredményeket elérni. Úgy érzi, hogy nem tud eleget, s ez túlfeszített munkára, teljesítményre hajthatja. A szellemi túlterheléstől óvjuk, mert rosszkedvűvé, visszahúzódóvá válhat. Szeptemberben: nagy lendülettel lát neki az iskolaévnek, már az elején túlhajthatja magát. Így hamar elfáradhat!

Vízöntő (január 21.–február 19.)
Szabad lélek, a merev előírásokat követő iskola nem le sz megfelelő a számára. Ugyanúgy lehet példás tanuló, mint fegyelmezetlen, közepes eredményt produkáló diák. Minden attól függ, hogy milyen légkör veszi körül. Szereti a baráti összejöveteleket, a magasröptű eszmecseréket. Hozzuk le a realitások talajára, ugyanakkor hagyjuk érvényesülni jó tulajdonságait, zsenialitását. Jó tanuló lehet, de meg kell neki hagyni a kis „különcségeit”. Szeptemberben: nagyon örül a régi barátainak. Az iskolakezdés feldobja, elsősorban a közösség miatt.

Halak (február 20.–március 20.)
Lépésről lépésre kísérjük figyelemmel az iskolai előmenetelét. Önbizalmát mindig erősíteni kell, ahogyan a koncentrálóképességét is, különben az ábrándozás megnehezítheti az előrehaladását. A természettudományok iránti érdeklődése ösztönzésre érdemes. Mindenáron örömet akar szerezni a szüleinek. Dicsérjük meg az elért eredményekért, tudassuk vele, hogy nagyra értékeljük. A közönyösséget gyűlöli, nem szabad azt gondolnia, hogy nem érdekelnek minket mindennapi gondjai. Szeptemberben: ha eddig is jóban volt az iskolatársakkal, akkor örül az iskolakezdésnek.

Blikk

2009.08.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok