HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Divat > Kimegy a divatból a soványság

t: 2001

Kimegy a divatból a soványság

Donatella Versace testhez simuló, tökéletesen szabott ruháival vált ismertté, amiket karcsú, 190 cm magas modellek mutattak be a kifutókon. A tervezőnő legutóbbi kollekciójának felvonultatására Roal Dahl író lányát, Sophie Dahlt kérte fel, aki nem tartozik a kórosan sovány topmodellek közé. Buja formái átsejlettek az érzéki, csillogó, mélyen dekoltált darabokban. Sophie Dahl jelenleg a legkeresettebb modellek egyike.

"A világ nem formátlan, sovány csontvázakból áll. A valós nőknek nagyon eltérő testük van. Mindenütt v an rajtuk hús. Én számukra tervezek, de a kifutókon természetesen magas fogasszerű lányokon kell bemutatni a ruhát, hogy minél jobban álljon." - állította Dona Karan, akinek, bevallása szerint egyáltalán nem tetszenek a kifejezéstelen, hideg modellek. A hétköznapi nőket célozza meg, akiknek nincsenek világmegváltó terveik. Egyszerűen természetesek.

Dlenda Reyna, a Glenda Modells ügynökség igazgatója is osztja Dona Karan véleményét. Meglátása szerint a jelenlegi divat valóban a csontos, nagyon magas lányokat szolgálja, de a latinos férfiak, akiket annyira imád a női nem, továbbra is a telt keblű, formás idomokkal rendelkező lányokat kedveleik. A nők tisztában vannak ezzel, és éppen ezért nem is törekszenek feltétlenül a beteges soványságra.
A híres tervező, Valentino a fekete bőrű, egzotikus megjelenésű Alek Wek-et kérte fel, hogy mutassa be magán a legújabb, vörös színekben pompázó Valentino darabokat. A modell az elmúlt időkben annyira lefogyott, hogy több számmal kisebb ruhákat kellett hordania, de Valentino azt az utasítást adta neki, hogy a bemutató előtt egy hétig csak pizzát egyen, és szedjen fel néhány kilót. Alek wek eleget tett kérésének, habár még ez sem változtatot sokat alakján.

A nagy divatházak lassanként felismerik, hogy vannak hús-vér nők is a világon. A színek és anyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy elfedjék a problémásabb területeket, és kihangsúlyozzák a bájakat. A testes divat úttörője az olasz származású Marina Rinaldi, aki kifejezetten molett hölgyeknek tervez ruhákat. Valójában ez a kihívás, hisz csinos alakon bármi jól mutat.

2005.03.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Sophie Dahl
Sophie Dahl
Rinaldi modell
Rinaldi modell
Alek Wek
Alek Wek

Legfrissebb magazinok