Hozzávalók
* bors
* burgonya 50 dkg
* hekkfilé (tengeri) 80 dkg
* petrezselyem 1 csomag
* szalonna (füstölt) 5 dkg
* só
* tejszín 2 dl
* tök 50 dkg
* tökmag 4 dkg
* vaj 30 dkg
A tökmagot megpirítjuk zsiradék nélkül, durvára vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra szeleteljük, kipirítjuk, leszárítjuk
A megtisztított burgonyát és tököt sós vízben puhára főzzük. Puhulás után hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és pürésítjük. Melegen tartjuk. A petrezselymet durvára vágjuk.
A halfiléket fűszerezzük, majd roston megsütjük. A petrezselymet forró vajon megpirítjuk, tálaláskor a hal tetejére halmozzuk, a kisütött szalonnát a tökmag társaságában a püré tetejére tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
mit főzzünk ma?