Mai hal: egyszerű tengeri halfiléből. Nem jelenthet különösebb gondot sem a beszerzés, sem az ár. Már csak ötlet kéne hozzá, ugye. Hát az is itt van, természetesen. Vagyis: tengeri hekkfilét vehetünk bármikor. Mert ez csak egy recept a Mit főzzünk ma? recepttárában, kifejezetten ebben a témában.
A vizet felforraljuk, és a tésztát belerakjuk főni. Fogkeményre főzzük a tésztát. A cukkiniből, a sárgarépából csíkokat vágunk, s a már fűszerezett hekkfilére helyezzük, tekercset készítünk belőle, nyársra fűzzük, és így kisütjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk s a tekercs mellé öntjük. A sárgarépát, gombát és a cukkinit kockákra vágjuk szintén a hal mellé rakjuk sülni. A végén tejszínnel és fehérborral felöntjük, és tálalhatjuk is.
A tésztára kerül a nyárs, kicsit a raguval meglocsoljuk. Citromkarikával és petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!
mitfőzzünk