Ezen a hétvégén finom libahúsból készítettünk ételeket.
Libahússal töltött padlizsán
Hozzávalók:
20 dkg darált libahús
4 db padlizsán
5 dkg szeletelt mandula
1 evőkanál zsír
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
2 db tojás
só, bors
kakukkfű
A padlizsánt kettévágjuk, kivájjuk, tűzálló tálba tesszük. Megsózzuk és meglocsoljuk olajjal. A padlizsán húsát apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a darált hússal, a zsírral, a mandulával, a tojásokkal, majd ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és citromlével. Az így kapott húsos masszát beletöltjük a padlizsánba és 180 fokon készre sütjük.
Ropogós libacomb vörösboros aszalt szilvával
Hozzávalók:
30 dkg libaháj
4 db libacomb
30 dkg aszalt szilva
1 db hagyma
1 db paradicsom
6 gerezd fokhagyma
3 dl vörösbor
2 evőkanál cukor
fahéj
majoranna
só, bors
A libacombok mindkét oldalát megszórjuk majorannával, sóval és borssal. A tepsi aljára először libahájat teszünk, amit fokhagymával és vöröshagymával ízesítünk. Erre helyezzük a combokat, amiket kb. 75 percig sütünk.
A vörösboros aszalt szilva elkészítésének első lépéseként a bort, cukorral és fahéjjal felforraljuk, majd beletesszük az aszalt szilvát, és addig főzzük, amíg meg nem szívja magát.
rtlklub.hu