A magokkal és fűszerekkel megszórt pulyka ízletes vacsora az egész családnak.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
1 fej lilahagyma
1 doboz rukkola
1 db radicchio
2 evőkanál lenmag
3 evőkanál szezámmag
10 dkg reszelt sajt
2 db paradicsom
petrezselyem
olaj
zöldfűszerek
só, bors
A húst kiterítjük és friss zöldfűszerekkel ízesítjük, majd olajjal megöntözzük. Ráhalmozzuk a rukkolát és feltekerjük, majd megforgatjuk szezámmagban és forró serpenyőben készre sütjük.
Egy tálban összekeverjük a salátát, a lilahagymával, a lenmaggal, a reszelt sajttal, és a petrezselyemmel, majd a hús után visszamaradt zsiradékon átforgatjuk. Az így kapott langyos salátát a pulykatekerccsel, valamint paradicsommal díszítve tálaljuk.
rtlklub.hu