A mai napon szintén egy könnyű salátát ajánlunk. Amellett, hogy laktató, a markáns ízek elfeledtetik velünk, hogy a húst száműztük a tányérunkról.
Hozzávalók:
20 dkg tofu
4 db főtt tojás
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor újhagyma
1 szál angolzeller
1 db chilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 db lime
1 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
bazsalikom
só, bors
Egy tálba tesszük az olívaolajat, a mustárt, a reszelt fokhagymát, és limehéjat, a lime levét, az apróra vágott chilit és a bazsalikomot, majd az így kapott pácba helyezzük a tofuszeleteket. Fél óra elteltével felforrósított serpenyőbe tesszük a tofut, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott újhagymával, majd készre sütjük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a félbevágott főtt tojásokat. A zellert apróra vágjuk, a megmaradt páclébe tesszük, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a maradék újhagymát, végül beletesszük a főtt tojásokat is. Az így kapott salátával tálaljuk a tofut.
rtlklub.hu