Mostantól a salátáról garantáltan nem csak a tojásos nokedli jut majd eszükbe.
Hozzávalók:
40 dkg borjú hátszín
2 evőkanál mustár
só, bors
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál cukor
2 evőkanál ecet
1 db fejes saláta
15 dkg reszelt félkemény sajt
0,5 dl vörösbor
1 db citrom
4 db paradicsom
kakukkfű
petrezselyem
snidling
olívaolaj
A húst kiterítjük, rátesszük a fokhagymaszeleteket és a petrezselymet, majd fóliával letakarjuk és óvatosan kiklopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, majd feltekerjük, szeletekre vágjuk, nyársra tűzzük és egy serpenyőben olívaaolajon egy ág kakukkfüvet mellé téve megsütjük.
A visszamaradt zsiradékon elkaramellizáljuk a cukrot, hozzáadunk pár gerezd fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet, a vörösbort, a snidlinget, majd melléteszünk pár citromkarikát és összeforraljuk
A paradicsomszeleteket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a nyársakat, majd ráöntjük a mártást. Hűtőben érleljük, majd salátalevelekkel és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu