HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Csináld magad! > A jövő hőszigetelése

t: 6905

A jövő hőszigetelése

A viharosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb és nagyobb szerep hárul az épületek hőszigetelésére és termikus védelmére. Az alacsony energiafogyasztás leginkább a tetők, külső falak, a padlók és az alagsorok kiváló hőszigetelésével érhető el.

Egy átlagos méretű épület hővesztesége évente akár 40%-os is lehet. Ez legfőképpen a hatalmas külső falfelületeknek köszönhető, a veszteség csökkentése csak a jól megválasztott hőszigeteléssel érhető el! A BASF Hungária Kft. egyedülálló hőszigetelő rendszert fejlesztett ki, ami az új generációs szürke polisztirol hőszigetelő lappal készül. A MultiTherm NEO hőszigetelő rendszernek számtalan előnye van. A Nemzetközi minősítéssel (ETA) rendelkező hőszigetelő rendszer, alapozóból, ágyazó- és ragasztóhabarcs rétegből, hőszigetelő lapból és vékonyvakolatból áll.

Így szigetelik a passzív házakat
A házakat nem is szabadna passzívnak nevezni, sokkal inkább jellemző rájuk az aktív jelző. A fejlesztőket, a tervezőket és kivitelezőket, az építőanyag- és szerelvénygyártó ipart is megmozgatta a passzívházak témaköre. Egymás után születtek olyan műszaki megoldások, melyeket kiválóan fel lehetett használni az energia megtakarítási célokra. Ezek a házak igencsak aktívan védik pénztárcánkat, aktívan csökkentik energiakitettségünket, aktívan hozzájárulnak komfortérzetünk növeléséhez. Ezért kellene őket inkább „aktív” házaknak nevezni. A BASF részvételével a Bauland által Szadán felépített első ilyen házon, sorra megjelentek az alkalmazott új műszaki megoldások, kiegészülve a BASF új, innovatív, NEOPOR grafitos polisztirol lapra felépített külső hőszigetelési rendszerével. Az újítások bizonyították, hogy a már európai léptékeket elérő energiatakarékossági elképzelések többé már nem csak a tervezők fantáziájában léteznek, hanem megfelelő anyagokban, termékekben és technológiákban megtestesülve a piacon is elérhetők.

otletmozaik.hu

2009.04.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok