HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Vadból készült ételek > Szarvasbélszín zöldségekkel

t: 6689

Szarvasbélszín zöldségekkel

A bélszín a húsok húsa, főleg, ha valami vadból származik, mondjuk szarvasból.

Hozzávalók:

50 dkg szarvasbélszín
1 db sárgarépa
1 db cukkini
10 dkg nagyon apró gomba
3 fej lilahagyma
3 db színes kaliforniai paprika
fokhagyma
1 dl alapmártás
10 dkg vörös áfonya
1 csomag mirelit burgonyagolyó
olívaolaj
tarka bors
rozmaring
cukor



A burgonyagolyókat forró olajban aranybarnára sütjük. A bélszínt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a rozmaringot, majd megsütjük a hússzeleteket, közben tarka borssal és szárított fokhagymával ízesítjük. A lilahagymát cikkekre vágjuk, majd a húshoz adjuk.

A zöldségeket zsülienre vágjuk, a gombával együtt olívaolajon megpirítjuk, közben sóval ízesítjük. Egy másik edényben cukrot karamellizálunk, kevés olívaolajat rácsepegtetünk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a vörös áfonyát, az alapmártást és összeforraljuk. Az így kapott mártással leöntve tálaljuk a zöldséget és a húst, mellé kínáljuk a burgonyagolyókat.

Jó étvágyat!


rtlklub.hu

2009.03.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok