A bélszín a húsok húsa, főleg, ha valami vadból származik, mondjuk szarvasból.
Hozzávalók:
50 dkg szarvasbélszín
1 db sárgarépa
1 db cukkini
10 dkg nagyon apró gomba
3 fej lilahagyma
3 db színes kaliforniai paprika
fokhagyma
1 dl alapmártás
10 dkg vörös áfonya
1 csomag mirelit burgonyagolyó
olívaolaj
tarka bors
rozmaring
cukor
só
A burgonyagolyókat forró olajban aranybarnára sütjük. A bélszínt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a rozmaringot, majd megsütjük a hússzeleteket, közben tarka borssal és szárított fokhagymával ízesítjük. A lilahagymát cikkekre vágjuk, majd a húshoz adjuk.
A zöldségeket zsülienre vágjuk, a gombával együtt olívaolajon megpirítjuk, közben sóval ízesítjük. Egy másik edényben cukrot karamellizálunk, kevés olívaolajat rácsepegtetünk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a vörös áfonyát, az alapmártást és összeforraljuk. Az így kapott mártással leöntve tálaljuk a zöldséget és a húst, mellé kínáljuk a burgonyagolyókat.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu