A vadrizst enyhén sós vízben puhára főzzük. A pekándiót száraz serpenyőben megpirítjuk.
Hozzávalók:
15 dkg vadrizs
10 dkg pekán dió
15 dkg aszalt vörös áfonya
1 dl almalé
2 db alma
1 kis fej vöröshagyma
1 db uborka
1 ek magos mustár
2 ek olívaolaj
1 ek almaecet
metélőhagyma
petrezselyem
só, bors
A mustárt elkeverjük az olajjal, az almaecettel és az almalével. Az aszalt vörös áfonyát beáztatjuk almalébe. Az almát nagyobb darabokra vágjuk, a petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk, a hagymát, és az uborkát apró kockákra vágjuk. A kinyomkodott áfonyát valamint a zöldfűszereket, a vadrizst, a pirított pekándiót, az uborkát és az almát a salátaöntethez keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
rtlklub.hu