A sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony szeleteket, lapokat vágunk belőle.
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
2 g fokhagyma
1 db chilipaprika
1 ek halszósz
1 kk pálmacukor
Egy tálban elkeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott chilipaprikát és a halszószt, majd felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a pálmacukrot, majd beletesszük a sárgarépát.
Szójacsírasaláta
Hozzávalók:
2 db paradicsom
2 ek szilvaszósz
5 dkg földimogyoró
1 db chilipaprika
35 dkg szójacsíra
20 dkg koktélrák
2 ek olaj
2 db kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
6 levél kínai kel
1 db kígyóuborka
4 db főtt tojás
só
Egy tálba tesszük a felkockázott paradicsomot, a szójacsírát, a pirított mogyorót és a szilvaszószt, majd hozzáadunk kevés vizet és elkeverjük. Ízesítjük finomra vágott chilipaprikával. A koktélrákot kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd a salátához adjuk. A zöldségeket batonokra vágjuk, a tojást feldaraboljuk, majd a saláta mellé kínáljuk.
rtlklub.hu