A petrezselymet, a bazsalikomot, a metélőhagymát, a rozmaringot apróra vágjuk, és egy tálba tesszük.
Hozzávalók:
1 fej saláta
15 dkg morzsolt kukorica
15 dkg sajt
4 db paradicsom
1 fej lilahagyma
2 ek levendulaecet
olaj
só, bors
petrezselyem
bazsalikom
metélőhagyma
rozmaring
Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, majd ízesítjük sóval és borssal. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a levendulaecetet. A lilahagymát és a paradicsomot vékony karikákra, a sajtot pedig kockákra vágjuk. A sajtot a zöldfűszeres olajos öntethez keverjük. A fejes saláta közepét kivágjuk, majd az egyben maradt külső leveleket egy nagy tálba tesszük, így használva a saláta közepén keletkezett kis fészket a tálaláshoz. Ezután beleszórjuk a morzsolt kukoricát, hozzáadjuk a karikákra szedett lilahagymát és a paradicsomot, majd az egészet leöntjük a sajtos, zöldfűszeres mártással. Ezután ráhalmozzuk a saláta megmaradt, leeső leveleit, majd még egy réteg kukoricát, hagymát, paradicsomot és öntetet teszünk rá. A saláta kiszedett középső részét a tál közepére helyezzük, erre rácsurgatjuk a megmaradt fűszeres olajat.
Fogasfilé tejszínes vargányával és burgonyapürével
Hozzávalók:
60 dkg fogas
1 fej hagyma
2 ek olívaolaj
20 dkg gomba
2 ek rum
1 ek liszt
3 dl tejszín
4 adag burgonyapüré
só, bors
kakukkfű
petrezselyem
A hagymát finomra vágjuk, majd olívaolajon megpároljuk. A gombát felszeleteljük, majd a hagymához adjuk, ízesítjük sóval, valamint borssal, majd hozzáöntjük a rumot, és flambírozzuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, majd megszórjuk liszttel. Mikor a liszt elpirult az olajon, a gombát felöntjük tejszínnel, és addig forraljuk, míg egy kissé besűrűsödik. A halat ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel, majd a grill lapon készre sütjük. Az elkészült sült halat a tejszínes gombamártással, valamint krémes burgonyapürével tálaljuk.
rtlklub.hu