Hagyományos, és kellemes hangulatot teremtő dekoráció, ha a szépen megterített asztalra egy vázában virágot is teszünk. A virágdekoráció stílusa és összetétele azonban nem csak az alkalomtól függ, hanem - ugyanúgy, ahogy más design elemek - a divattal is változik.
Az új trendek:
- a klasszikus virágok, mint pl. a szegfű és rózsa már nem annyira divatos
- a vegyes csokrok helyett egy-egy, vagy néhány szál egyszínű, vagy a terítővel színben harmonizáló 2-3 színű virág elegánsabb, és kevesebbet vesz el az asztaltársaság látóteréből
- a legdivatosabb egy szál fehér kála, egy magas, karcsú vázában
- ügyes kezek nem csupán virágból, hanem zöldségekből is készíthetnek asztali dekorációt
- igazán ünnepi alkalomból nem csupán az asztalra állíthatunk virágot, hanem a tányérokra hajtogatott damasztszalvéta hajtásába is tűzhetünk egy-egy szálat.
Csak a fantázia és a jó ízlés szabhat határt kreativitásunknak. Illusztrációként, íme néhány elegáns és ötletes példa. (forrás: Extraprofit Network)