A hangulatjavító diéta alapja, hogy tápláló és egészséges ételeket együnk, sokat pihenjünk és rendszeresen mozogjunk. Ezek segítségével fizikailag és érzelmileg is egészségesek lehetünk.
Az ételeket hangulatromboló és hangulatjavító kategóriába soroljuk. A program első szakasza két hétig tart, amikor a hangulatromboló ételeket teljesen kiiktatjuk az étrendünkből. A második szakasz alapelve: érezzük jól magunkat, miközben fogyunk. Ebben a fázisban már megengedhetünk magunknak legfeljebb két pohár bort, kevés csokoládét vagy cukros ételt.
Hétfő
Reggeli: Korpás lisztből készült kenyér, saláta, mangó, sovány tej
Ebéd: Pulykás szendvics korpás lisztből készült kenyérből, spenótsaláta, víz
Vacsora: Bableves, sült hal, vegyes zöldség
Pluszfalatok: Natúr pattogatott kukorica
Kedd
Reggeli: Zabdara lenmaggal és bogyós gyümölcsökkel, főtt tojás, sovány tej
Ebéd: Zsírszegény csirkehús vegyes salátával, zöldségleves, víz
Vacsora: Taco sült zöldségekkel, mandarin, víz
Pluszfalatok: Alma és zeller, vagy főtt tojás
Szerda
Reggeli: Magas rosttartalmú gabonapehely, banán, sovány tej, tojás, kávé őrölt lenmaggal, víz
Ebéd: Kis adag leves, pulykás szendvics sokmagos kenyérrel, paradicsomsaláta
Vacsora: Párolt csirkemell barna rizzsel, brokkoli, víz
Pluszfalatok: Turmix
Csütörtök
Reggeli: Pirítós korpás kenyérből szójakolbásszal, gyümölcsjoghurt lenmaggal, víz
Ebéd: Zöldségleves, spenótos omlett, víz
Vacsora: Sült hátszín és gomba, tört burgonya, csöves csemegekukorica
Pluszfalatok: mogyoró
Péntek
Reggeli: Korpás lisztből készült kenyér gépsonkával, joghurt gyümölccsel
Ebéd: Olajbogyófalatkák, párolt csirkemellfalatkák, víz
Vacsora: Sült hal, brokkoli, vegyes zöldsaláta, narancs
Pluszfalatok: Natúr pattogatott kukorica
Szombat
Reggeli: Korpás lisztből készült palacsinta, friss bogyós gyümölcsök, illetve szójakolbász
Ebéd: Bableves, pulykaszelet, paradicsomos uborkasaláta, víz
Vacsora: Avokádószeletek, korpás lisztből készült halas taco, narancs, víz
Pluszfalatok: Szójás sós keksz
Vasárnap
Reggeli: Omlett tojásfehérjéből, pirítós korpás lisztből, narancs
Ebéd: Kis adag leves, tonhalsaláta spenóttal
Vacsora: Roston sült csirke, zöldpaprika és sütőtök. Spárga és barna rizs
Pluszfalatok: Bogyós gyümölcsök joghurttal
Mit lehet és mit nem?
A hangulatjavító ételek közé soroljuk a banánt, a bogyós gyümölcsöket, a kakaót, a tojást, a lenmagot, a gyömbért, a fokhagymát, a pulykahúst, a sötétzöld és narancssárga színű zöldségeket, a szóját és a tofut.
A hangulatromboló élelmiszerek közé tartozik nagyobb mennyiségben fogyasztva az alkohol és a kávé, a zsíradékban sült termékek, a zsíros rágcsálnivalók, a finomított cukor és a keményítő.
blikk.hu