HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Csináld magad! > Láthatatlan szerelőajtók

t: 4959

Láthatatlan szerelőajtók

Sok lakásban előfordult már, hogy a rosszul bekötött lefolyó miatt az egész kádat ki kellett bontani. Pedig van egyszerűbb megoldás is: pattintós vagy mágneskapcsokkal megoldhatjuk a burkolatok mögötti szerelvények ellenőrzését, a mosógépek és a fürdőkád bekötéseinek vizsgálatát, a rejtett vízóra leolvasását.


Burkolt ajtók egyszerűen

A láthatatlan burkolati ajtó egy könnyen felszerelhető, betolható elem fixen szerelt speciális zsanérral. A betervezett töréspontokkal ellátott ajtópántok és összekötő elemek a burkolóelem hátoldalára kell felragasztani. Egyszerre több burkolóemet is egymáshoz rögzíthetünk, csak a tömegük ne legyen több 10 kilónál. A készre ragasztott burkolati ajtó betolható elemét benyomjuk a burkolati ragasztó által szabadon hagyott fugába. A záró automatikával ellátott burkolati ajtó, nyomásra működésbe lépő nyitószerkezet segítségével nyitható. Minden irányban alkalmazható, s a 15 centistől egészen az egy méteresig kapható. Az Alpro super zsanérokkal tükör vagy fémajtók kialakítására is lehetséges. A nyitási szög 90 fok.
A készen vásárolható csomag tartalmaz: 2 záróautomatikás zsanértartót, 4 alumínium összekötő elemet, valamint nyitószerkezetet és speciális szilikon ragasztót.


Szerelőkapocs

Keret nélküli és láthatatlan, praktikus megoldás bármilyen karbantartási nyíláshoz és fedélhez. mindössze két vagy négy rugós kapcsot kell a takaró fedélre ragasztani, a nyílásba nyomni és már készen is vagyunk. Javítószettnek is tökéletesen alkalmas.


A mágnes erejével

A Vermag burkolati mágnesek láthatatlanná teszik a revíziós nyílásokat. Az állítható mágnesekkel ellátott tökéletes fugaelemek pontos és egyszerű szerelést tesznek lehetővé. A mágnesek tapadóerejükkel egyenként 6 kilót bírnak el.


Függesztett megoldás

A függesztett technológiával és kioldóbiztosítással szerelt Alpro 2000 a legstabilabb rögzítést teszi lehetővé a burkolt falaknál. Az állítható mágnesekkel és két felfüggesztéssel ellátott fugaelemeket toljuk a megfelelő burkolóelem fugájába (amíg lágy a ragasztó!), az ellentartó darabokat pedig ragasszuk a burkolati fedélre. A fedelet bármilyen anyagból elkészíthetjük 0,5 négyzetméter nagyságig. Egyes termékek esetében a fedélbe szabvány méretű, eloxált alumínium szellőzőrács is beépíthető. A csomag tartalma: 2 mágneses fugaelem, 2 kontaktlemez, 2 pár felfüggesztés, kioldó biztosítással, kioldózsinór, szilikonragasztó.


Biztonság és kényelem

A modern, fúvókás, pezsgőfürdős kádaknál elengedhetetlen valamilyen szerelőnyílás beépítése. Egyes típusokat már eleve így is forgalmaznak. Európában szabvány írja elő, hogy a víztelenítő létesítmények esetében ellenőrzés, felülvizsgálat és karbantartás céljából revíziós nyílást kell kialakítani.


otletmozaik.hu

2008.07.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok