Milliók ébredését segíti reggelente egy csésze kávé, ráadásul mértékletes fogyasztása serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre és a véredényekre is.
Nemcsak jótékony hatása miatt, hanem élvezetből, finom, lágy, karakteres íze miatt isszák a különleges italt. Ezért sem mindegy, hogy milyen alapanyagokból és módon készítik el a kávét. A Caffe’ Pascucci segítségével most bemutatunk öt igazi olasz kávékülönlegességet.
Gionduio
Igazi ínyencség a különleges mogyorós kávé
Hozzávalók: Nutella krém, rövidkávé, tejhab, tejszínhab
Tetejére pörkölt mogyoró, szinte harapni lehet az első kortyokat
Olasz kapucsínó
Az igazi olasz kapucsínót lágy tejhabbal készítik
Hozzávalók: Eszpresszókávé tejhabbal felöntve
A tetejére karamellöntetet is tehetünk, kis ostyával díszíthetjük
Montebianco
A finom kávé ízét a kakaó teszi érdekessé
Hozzávalók: Eszpresszókávé
A tetejére sűrű kakaóport szórunk Felöntjük tejhabbal, így a kakaó szép peremet ad a kávénak
Confuso
Az olaszok nagy kedvence a különleges ízű kávé
Hozzávalók: Eszpresszókávé, Confuso pascuccio (speciális, ízesített tejszín), a tetejére pörkölt mogyoró, csokirudacska
Jeges kávé
Hozzávalók: Jégdara, eszpresszókávé, mandula- és karamellszirup, tejszínhab
blikk.hu