A pulykamellet nagy és vastagabb szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
4 db virsli
15 dkg mozzarella
4 db paradicsom
20 dkg kovászos uborka
4 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
1 pohár joghurt
2 ek mustár
friss metélőhagyma
friss bazsalikom
só
bors
A pulykamellet nagy és vastagabb szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. Szeletekre bazsalikomleveleket fektetünk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, rátesszük a virslit és a feldarabolt sajtot, majd feltekerjük. A tekercset hústűvel, vagy pálcikákkal megtűzzük, hogy ne essen szét. A tekercset faszén felett grillezzük. A paradicsomok alját keresztben bevágjuk, a résekbe egy-egy szelet kovászos uborkát és fokhagyma gerezdet teszünk, majd szintén grillezzük. A salátához a joghurtot elkeverjük a tejföllel, beleszórjuk az apróra vágott metélőhagymát, és a felkockázott kovászos uborkát, majd sóval és borssal ízesítjük. A grillezett pulykamell tekercset és a grillezett paradicsomot a salátával tálaljuk.
rtlklub.hu