Készíts te is szűzies, vagyis alkoholmentes koktélt! Az angolok a virgin, azaz szűz szót használják az alkohol nélkül készülő hűsítőkre. Nem kell a tengerpartra menni egy ilyen ízletes koktélért, ha kipróbálja receptjeinket A Blikk most vitamindús, hűsítő és frissítő gyümölcskoktélokkal segít, hogy még a nagy melegben is jól érezd magad.
Kivikoktél
Hozzávalók (1 adag): 1/2 citrom vagy 2 evőkanál citromlé l 1 kivi l zöld tea l jégkocka vagy -kása
Elkészítése: Főzzünk egy zöld teát, és várjuk meg, amíg kihűl. Hámozzuk meg a kivit, vágjuk apró darabokra, majd egy rúdmixerrel pépesítsük, és öntsük egy üvegpohárba. Ebbe facsarjunk bele egy fél citromot vagy tegyünk bele 2 evőkanál citromlevet, majd öntsük hozzá a teát, és turmixoljuk össze az italt. A végén dobjunk bele jégkockákat vagy jégkását. Díszíthetjük mentalevéllel.
Jeges limonádé
Hozzávalók (1 adag): 1 citrom vagy lime (zöldcitrom)1 evőkanál cukor tea jégkocka
Elkészítése: Szeleteljük fel a citromot vagy lime-ot, és tegyük a pohárba a cukorral együtt, majd öntsük rá a teát. Hagyjuk állni 20 percig, ezután pedig tegyük a hűtőbe. Fogyasztás előtt dobjunk bele jégkockát, és máris iható a hideg finomság. Díszíthetjük színes szívószállal is.
Hűs ananász
Hozzávalók (1 adag): 2 dl ananászlé vagy az ananászkonzerv leve l ananászszeletek l 1/2 citrom l koktélcseresznye a díszítéshez
Elkészítése: A feldarabolt ananászszeleteket pépesítsük, tegyük egy pohárba, majd öntsük rá az ananászlevet. Facsarjunk bele egy fél citromot, keverjük össze, majd tegyük bele a jégkockákat, és máris ihatjuk. A poharat díszíthetjük ananászszelettel és koktélcseresznyével, szívószállal.
Citrusbomba
Hozzávalók (1 adag): 2 dl narancslé (lehetőleg 100 százalékos gyümölcstartalmú) l 1/4 narancs l 1 citrom vagy lime l ásványvíz vagy szóda l citromfű a díszítéshez
Elkészítése: Facsarjunk egy fél citromot a narancslébe, a másik felét (vagy lime is lehet) és egy narancs negyedét vágjuk szeletekre, és dobjuk a narancslébe. Öntsük fel ásványvízzel vagy szódával, és tegyünk bele jégkását vagy -kockákat. Díszítsük citromfűvel és szívószállal.
Eperkása
Hozzávalók (1 adag): 5 szem eper l eperlé l jégkocka
Elkészítése: Vágjuk fel apróra az eperszemeket, öntsük rá az eperlevet, és turmixoljuk össze. Ha készen van, a jégkockákat zúzzuk öszsze akár konyhai turmixgéppel is, de jó megoldás lehet, ha egy nejlonzacskóba tesszük, és klopfolóval törjük apróra. A kész kását öntsük az italra, keverjük össze, a pohár szélét pedig díszítsük eperrel.
blikk.hu