HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Ízvilág > Így hatnak testünkre az ételek

t: 2984

Így hatnak testünkre az ételek

Természetesen azért eszünk, hogy ne legyünk éhesek. De amit megeszünk, az bizony sokféleképpen hathat ránk. Íme néhány érdekes példa.

1. Alma
Ebből a gyümölcscukor közvetlenül a vérkeringésünkbe kerül, és megemeli koncentrálóképességünket, energialöket szervezetünknek.

1. Rizs
A világ egyik legfontosabb élelmi szerében sok a B-vitamin, megnyugvást, sőt örömérzetet kelt fogyasztójában. Aki például több napon át nem jut hozzá a rizsben lévő B-vitaminhoz, ingerlékeny lesz.

2. Chips (sült krumpli)
Manipulálja az agy illetékes parancsnoki posztjait, és a jóllakottság érzése helyett fura módon vágyat ébreszt egy újabb adag chips után…

3. Steak
Zsírtartalma nem feltétlenül oszlik el gyorsan megfelelő szerveink között, hanem zsírsejtjeinkben raktározódik. Energiával párosulva ez a zsírtartalom az agyban jóllakottságérzést okoz.

4. Kávé
Megakadályozza, hogy agyunkból eltávozzon az adenosin nevű anyag, és meggyorsítja az adrenalin stresszhormon termelését, valamint a szívritmus és a vérnyomás emelkedését.

5. Saláta
Állagának 95 százaléka víz, 5 százaléka ásványi anyag, vitamin, aminosav és szénhidrát. Ezek az elemek segítik a testépítést és a sejtek megújulását.

6. Méz
Enzimjei megakadályozzák, hogy bizonyos baktériumok bejussanak testünk véráramába, és így ott elterjedve kifejthessék káros hatásukat.

7. Olívaolaj
Ennek az olajnak a zsírsavai segítenek az agysejtek karbantartásában és rugalmasságuk megőrzésében. Néhány csepp hatása naphosszat eltart. Vigyázat, az olívaolajat soha nem szabad forrón fogyasztani, mert hetven fokon káros anyagok termelődnek benne.

8. Hagyma
A benne lévő aminosav, az alliin az aszpirinhez hasonlóan fogyasztás után 25 perccel hátráltatja a vérrögök alvadását, így komoly betegségek megelőzésére is alkalmas.


blikk.hu

2008.04.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok