A sárgadinnye kedvelt gyümölcs Lázár repertoárjában, most fűszeres pulyka mellé tálalja.
Hozzávalók:
60 kg pulykamell filé
1 db sárgadinnye
4 evőkanál mustár
3 evőkanál cukor
½ lime
gyömbér
kakukkfű
só, bors
mártáshoz:
1 fej lilahagyma
2 evőkanál olavaolaj
2 evőkanál mustár
3 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
A cukrot összekeverjük az apróra vágott gyömbérrel, a mustárral, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a mustáros keverékben és megsütjük.
Sütés közben ráfacsarjuk a lime levét, majd hozzáadjuk a megmaradt pácot. Egy tálban összekeverjük a mustárt, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott lilahagymát a joghurttal. A sárgadinnyét felszeleteljük, tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, ezt kínáljuk a pulyka mellé köretként.
rtlklub