A csirkemell számtalan módon elkészíthető. Ezúttal jó sok zöldséggel és mártással fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
2 db csirkemell
4 db paradicsom
1 db lilahagyma
1 üveg kovászos uborka
petrezselyem
5 dkg zsemlemorzsa
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kapri
só, bors
olívaolaj
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, rátesszük a kaprit, a fokhagymát, majd kiklopfoljuk, megforgatjuk zsemlemorzsában és olívaolajon megsütjük.
Sütés közben mellétesszük az apróra vágott lilahagymát. Mikor a hús elkészült félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirult hagymához hozzáadjuk az uborka levét, majd borssal, petrezselyemmel ízesítjük, beletesszük az apróra vágott paradicsomot és összeforraljuk. Az uborkát és a bazsalikomot feldaraboljuk, majd hűtőbe téve alaposan lehűtjük. Az elkészült csirkemellet az uborkasalátával, valamint a mártással tálaljuk.
rtlklub