Ma már bárhol és bármit grillezhetünk. Lázár báránybordát sütött vasrácson.
Hozzávalók:
8 db bárányborda
25 dkg gomba
1 db citrom
3 db lime
1 fej hagyma
1 db chilipaprika
4 dl joghurt
30 dkg főtt burgonya
6 gerezd fokhagyma
4 evőkanál magos dijoni mustár
1 csomag salátamix
friss kakukkfű
olaj
olívaolaj
só, bors
Egy edénybe tesszük a cikkekre vágott lime-ot, citromot, szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, a chilit, a kakukkfüvet és az olajat.
A bordát a csont mellett felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük, megkenjük mustárral és a pácba helyezzük 1 órára.
A húst grill felett megsütjük. A gombát megtűzdeljük fokhagymával és a faszén felett szintén megsütjük. A megmaradt páclét összekeverjük a joghurttal, majd beleforgatjuk a salátamixet. A serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a lime gerezdeket, hozzáadjuk a burgonyát, ízesítjük sóval és borssal, majd összepirítjuk.
rtlklub