Lasagnét készíthetünk úgy is, hogy a husit zöldésgekkel és spenóttal helyettesítjük.
Hozzávalók:
25 dkg lasagne tészta
25 dkg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán
30 dkg juhtúró
20 dkg spenót
snidling
olívaolaj
őrölt bors
só
A parajleveleket vízben leforrázzuk. Egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apró kockára vágott padlizsánt, majd sóval, borssal ízesítjük és megpirítjuk.
Egy másik edényben olívaolajon fokhagymát pirítunk, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, parajt és a paradicsomot, majd összeforraljuk. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, rétegezzük benne a tésztát, a padlizsánt, a juhtúrót és a paradicsomos parajt, majd a tetejére reszelt sajtot teszünk és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
rtlklub