A baconbe tekert húshoz paradicsomos, parmezános spagettit ajánlunk.
Hozzávalók:
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
30 dkg borjú szűz
84 szelet bacon
50 dkg főtt spagetti
8 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
5 dkg zöld olívabogyó
10 dkg parmezán
só, bors
A bacon szeleteket egy fóliára terítjük, ráhelyezzük a sóval, borssal és fokhagymával ízesített húst, majd feltekerjük, és forró serpenyőben elősütjük.
Mellétesszük a paprikákat, majd kevés vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Egy edényben olajon megpároljuk a szeletelt fokhagymát, rászórjuk a parmezán felét, ízesítjük borssal, rátesszük a hámozott paradicsomot, az olajbogyót és a spagettit, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és összeforraljuk. A tésztát tányérra halmozzuk, megszórjuk parmezánnal, majd az elkészült hússal tálaljuk.
rtklub