Hozzávalók:
20 dkg szeder
4 dl tejszín
3 evőkanál baracklekvár
1 db ananász
1 db mango
10 evőkanál cukor
1 db lime
2 evőkanál méz
2 db csokitojás
1 kiskanál őrölt fahéj
menta
A tejszínből habot készítünk, majd apróra vágott mentával és mézzel ízesítjük. Az ananászt, a mangót megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A cukorba reszeljük a lime héját, majd megforgatjuk benne a gyümölcsdarabokat és forró serpenyőben rákaramellizáljuk.
A gyümölcsök után visszamaradt léhez hozzáadunk pár kanál cukrot, majd miután elolvadt, hozzáadjuk a fahéjat, a lime héját és levét, a szedret, kevés vizet, majd összeforraljuk. A tányért amelyre tálalunk lekvárral megcsepegtetjük, ráöntjük a szedermártást, ráhalmozzuk a gyümölcsöket. A tejszínt habzsákba töltjük és a csokoládátojásokba nyomva tesszük az ételhez díszítésként.
rtlklub.hu