HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS > Bakancsos

Az érdeklődő talán nem is sejti, haogy milyen régi hagyományokkal rendelkező kultúra részese, amikor felkeres egy-egy régi kertet, arborétumot, botanikus kertet vagy parkot. Pedig a kertművészet nagyrészt egyidős a városi kultúrával, így korát 4-5 ezer esztendőre becsülhetjük.
AZ ERDŐ FOHÁSZA: Vándor, ha elhaladsz mellettem ne emelj rám kezet!
A város határában kőkori és bronzkori eszközöket találtak, amelyek közül kiemelkedik az 1841-ben, az Óház környékén talált 44 bronzsarló. A korábbi időkben a környéken inkább Szent Vidnek volt jelentősebb szerepe, de a középkortól már Kőszeg története bővelkedik eseményekben.
Bugac - A Kecskeméttől 30 kilométerre található Bugac a kilenc egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park egyik leglátogatottabb, legkedveltebb része.
A Jeli arborétum szemkápráztató rododendronjairól híres. A leggondozottabb Vas megyei növénygyűjtemény azonban nem csak ennyi.
Testet-lelket felüdítő kirándulásra csábít a ritkán vagy tán sosem látott fafajtákat, matuzsálemi kort megélt, tekintélyt parancsoló növénykülönlegességeket felvonultató alcsúti arborétum.
A Bakonyról elsőként a természet jut eszünkbe. Hegyek és erdők - szépségek és rejtelmek. A gyönyörű és megnyugtató táj látványa. A friss levegő, a hegyi patakok, a tovasurranó állatok nesze. Itt a lehetőség: ismerjük meg! A Bakony mindenkié - itt gyermek és felnőtt egyaránt jól érezheti magát.
Sokan mosolyognak, amikor szó esik arról, hogy van egy turista-tízparancsolat is. Mosolyognak és legyintenek; ők azt akarják ezzel mondani, hogy ők már régen túl vannak azon a kezdőkoron, amikor még szem előtt kell tartani a szabályokat; ők azt akarják ezzel a fölényes gesztussal kifejezni, hogy ők mint turisták még a tízparancsolat által körülírt lelkivilágnak is magasan felette állanak.
A Bükki Nemzeti Park Magyarország északkeleti részén, az Északi-középhegységben elhelyezkedő Bükk-hegység tömbjét foglalja magába. 1976. december 28.-án alapították, területe ma 40 263 ha.
Valamikor az erdei életközösség tagjai voltunk, de az erdő világához napjainkban is ezer szállal kötődünk. Az erdőről alkotott képünk sokszínű és változatos, bár időnként hajlamosak vagyunk csak, mint a bútorainkhoz, egyéb eszközeinkhez alapanyagot szolgáltató fák halmazának tekinteni. Mások pedig lelki nyugalmat, kikapcsolódást és pihenést keresnek az erdőben. Azonban egyre többen felismerik már, hogy megóvása az élet védelmének fontos eleme a Földön.

Első Előző