HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > IT > Internet

Az University of Southampton kutatói azt állítják, hogy sikerült olyan üvegszálas kábelt kidolgozniuk, ami nemcsak gyorsabb a most alkalmazott megoldásoknál, de a benne haladó fény a fénysebesség 99,7 százalékát is elérheti.
Egy biztonságtechnikai szakértő, Suriya Prakash saját állítása szerint 500 millió telefonszámot bányászott ki a Facebook adatbázisaiból, mindet a hozzá tartozó felhasználó nevével összepárosítva. A közösségi oldal először tudomást sem vett a szakértő emailjeiről amiben a biztonsági résre hívta fel a figyelmet, de miután közzétett egy bő 800 számból álló mintát (véletlenszerű helyeken beletörölve a telefonszámokba), megerősítették, hogy azok valódiak.
Újabb adatvédelmi botlást követett el a Facebook, a közösségi oldal megújult felületén az apróbetűs tájékoztatójába száműzte a felhasználói számára fontos információkat.
Mivel a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal, sejteni lehetett, hogy a mindennapi adatforgalma is csak csillagászati számok írható le.
Néhány nap múlva a Facebook részvénykibocsátásával elkezdődik az utóbbi évek legizgalmasabb tőzsdei eseménye. Hogy a százmilliárd dollárra értékelt közösségi oldallal mit kezd a Wall Street, illetve hogy a cég hogyan tud válaszolni a tőzsdei lét viszontagságaira, évekre befolyásolhatja az egész internetes gazdaság sorsát.
Az online társadalmi hálók népszerűek és szórakoztatóak, ám nem árt odafigyelni arra, hogy milyen adatokat osztunk meg másokkal. Valós vagy színezett információk: az adathalászoknak és a munkáltatóknak egyre megy.
Nagypályás csaló áldozatai panaszkodnak a legnagyobb magyar online aukciós oldal, a Vatera fórumán.
A Google összeszedte a azokat a videókat, amelyeket idén összességében a legtöbben néztek meg a YouTube-on. A végső sorrend úgy jött létre, hogy a összeadták a több példányban is feltöltött videók nézettségét. Ennél pontosabb módszertani szempontokat nem közölt a videómegosztót üzemeltető keresőcég.
Hazánkban az internetezők több mint a fele naponta, háromnegyede hetente látogatja rendszeresen a különböző közösségi oldalakat. A megkérdezettek 60%-a tölti fel a nyaralások, a családi-baráti összejövetelek alatt készült fotóit, 40%-a a saját tartózkodási helyét és 27%-a még a saját otthonáról készült bel- és kültéri képeket is közzéteszi ismerősei között. Ezzel viszont könnyen veszélybe sodorhatjuk otthonunk biztonságát, akár a betörőknek is jó tippeket adhatunk. Hogyan kerülhetjük ezt el? Íme tíz tipp a K&H Biztosító szakembereitől.
Októberben 1 millió 946 ezerre nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív – a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő – ügyfelek száma az előző havi 1 millió 488 ezerről 1 millió 545 ezerre emelkedett, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
"Mi az? 25 centi és meggyőzi a csajokat, hogy dugjanak velem? A késem."
A svéd Ericsson csütörtökön 3,8 milliárd svéd korona adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 6 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 3,6 milliárdnál. A növekedés főleg a szélessávú mobilszolgáltatások terjedésének köszönhető. Az elemzők kevesebbet, átlagosan 3,72 milliárd koronás eredményt vártak.
A Google kedd reggel jelentette be, hogy elkezdte tesztelni legújabb szolgáltatását a „Google Trusted Store”-t. A program keretében a cég figyeli majd az online áruházak teljesítményét. A megbízhatóság és a vásárolók elégedettsége alapján különböző szintekre sorolják majd a boltokat. Ezen felül, a vállalat akár 1000 dolláros biztosítást is vállal a megbízhatóként azonosított boltokból vásárolt termékekre.
A magyarországi elektronikus piacterek átmenő forgalma az idén elérheti a 36 milliárd forintot a GKIeNET előrejelzése szerint, ami a tavalyi 28-30 milliárd forinthoz képest mintegy 20 százalékos növekedés.
A Google új közösségi szolgáltatásából, a Google+-ból a felhasználási feltételek megsértése miatt kitiltották az Anonymous nevű mozgalmat. Válaszul a csoport tagjai bejelentették, hogy ha nem engedik be őket, AnonPlus néven csinálnak maguknak egy saját közösségi oldalt

Következő Utolsó