HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > NŐI > Család

Az Omega-3 az emberi test legtöbb szervét befolyásolja, ezek közül is kiemelkedik a szív- és érrendszerre gyakorolt hatékonysága. Sőt, hatékony még a belső gyulladások, izületi panaszok, bőrbetegségek, allergia kezelésében is.
Szülőknek ad praktikus tanácsokat két neves kutató, dr. Sam Wang, a Princeton Egyetem docense és dr. Sandra Aamodt, a Nature Neuroscience magazin volt főszerkesztője.
Amikor gyermeket vállalunk, teljesen felborul az életünk és az időbeosztásunk. Ha reggelente átgondoljuk tennivalóinkat, még nem vagyunk biztosak benne, hogy az elkövetkezendő 12 óra elég lesz azok elvégzésére. Emiatt gyakran érezzük úgy, nem bírjuk koordinálni az eseményeket, pedig a nap végére általában minden összeáll. Néhány hasznos ötlettel könnyebb lehet.
Ma már nem divat a borotválásos, beöntéses, kvázi parancsszóra levezényelt szülés; vannak, akik az otthon melegében adnak életet a gyermeküknek, de a kórházakban is sok a bababarát szülés.
Egy kisbaba érkezése nagy öröm a leendő szülőknek. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a kismamák félelemmel telve néznek az anyaság elé. Rengeteg kétséggel kell megküzdeniük - ehhez ad szülésfelkészítő szakértőnk tanácsokat.
Vajon (a pozitív lelki dolgokat most figyelmen kívül hagyva) milyen hatással van a gyermekünk apjára, ha bent van a szülésen és látja, ahogy eltorzult fejjel préseljük ki azon a helyen a gyereket, ahová ő a gyönyör reményében egész mást szokott dugni? Nem keltünk benne maradandóan rossz emlékeket, ha hagyjuk, hogy meglássa a disznóvágáshoz hasonlító körülményeket: vért, véres edényeket és rongyokat széttett lábaink között? Beszélgettetek már őszintén a párotokkal, hogyan élte meg a nem mindennapi látványt? Heti kérdés.
Mire számíthat a szülő a becsengetés után? Az asztrológia erre is választ adhat
A várandósság időszaka több szempontból is próbára teszi a nők szervezetét és lelki állapotát.
Bő hat kilót híznak átlagosan egy terhesség alatt a kispapák Nagy-Britanniában.
Kevesen tudják, hogy az egészséges fejlődéshez egy 6–12 hónapos babának legalább napi 5-8 dl anyatejre van szüksége.
Vannak, akik tréfának, apró csínynek gondolják ízléstelen SMS-eiket, e-mailjeiket, de az is előfordulhat, hogy valakiről bosszúból tesznek fel sértő vagy megalázó fénykép- vagy videofelvételeket. Mit tehet egy szülő, ha a gyermekét zaklatják, félemlítik meg a neten?
Gyakrabban lép fel szülés utáni depresszió az idősebben szülő nőknél, mint a fiatal anyáknál.
Íme a biztonságos síelés alapszabályai, amelyeket Fogarasi Orsolya síoktató segítségével gyűjtöttünk össze.
Így bátorítsuk gyermekünket!
Egyre több felnőtt kezd új tanulmányokba, ami a munka és a család mellett bizony nem egyszerű feladat

Következő Utolsó