HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BŰNÜGY > Előzetesben a szegedi postarabló

t: 4565

Előzetesben a szegedi postarabló

Juhászné Prágai Erika közölte, az ügyészség azért kezdeményezte a 44 esztendős, hódmezővásárhelyi N. Sándor előzetes letartóztatását, mert a gyanú szerint a férfi pénteken robbantással fenyegetve pénz átadására kényszerítette postahivatal ügyfélszolgálati ablakánál dolgozó pénzforgalmi ügyintézőt. A gyanúsított közel 1,4 millió forinttal elmenekült el a helyszínről, de a rendőrség hétfő délután egy siófoki nagyáruház parkolójában elfogta.

A férfi a rendőröknek azt mondta, hirtelen ötlettől vezérelve rabolt, telefonját és egy gyógyszeres dobozt ragasztott össze, hogy elhiggyék, bomba van nála.

A gyanúsított ellen fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésére, valamint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, magas büntetési tételére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy a férfi a hatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. Mivel az elrabolt pénz sem lett meg a férfi vallomása szerint az összeg jelentős részét szerencsejátékra költötte -, feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megnehezítené a bizonyítást.

A bíróság megállapította, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, a rablást egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejének leteltét követő rövid időn belül követte el, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

hirado

2013.07.03. 12:12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek