HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BŰNÜGY > Kokainnal átitatott gyermekruhát találtak a reptéren

t: 4651

Kokainnal átitatott gyermekruhát találtak a reptéren

Folyékony kokainba áztatott gyermekruhákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szerdán az MTI-t.

Suller György közlése szerint a csomag Argentínából érkezett egy magyarországi címzett részére. A drogteszt nyomán beigazolódott, hogy a gyermekruhák egy kilogramm folyékony kokaint tartalmaznak. A küldeményt lefoglalták és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Az eset még június elején történt, de a rendőrségi nyomozás eredményessége érdekében most hozták nyilvánosságra - közölte a referens. A szerdai nemzetközi kábítószer-ellenes világnap kapcsán a szóvivő arról is beszámolt, hogy 2013 első negyedévében, 47 esetben 25 kilogrammnyi kábítószerre bukkantak a pénzügyőrök a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. A drog általában kis csomagokban, egyenként kisebb mennyiségben, leleményesen elrejtve, jellemzően postaforgalomban érkezik a légikikötőbe.

Az elmúlt évben országosan 170 esetben összesen 1634 kilogramm különféle kábítószert - többnyire marihuánát - foglaltak le a pénzügyőrök. Közúton, elsősorban a déli határszakaszon volt a legnagyobb a drogforgalom. A marihuánát többnyire dupla falú kamionban, üzemanyagtartályban próbálják elrejteni, amelyet a NAV pénzügyőrei a kamionröntgen, illetve kábítószerkereső kutyák segítségével derítenek fel - ismertette Suller György.

hirado

2013.06.26. 13:23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek