HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > BELFÖLD > Újabb BKV-ügy: 315 milliós megbízás Bajnai tanácsadója volt cégének

t: 776

Újabb BKV-ügy: 315 milliós megbízás Bajnai tanácsadója volt cégének

Bajnai Gordon miniszterelnök tanácsadójának volt cégét bízta meg a BKV matricák és tájékoztató táblák készítésével, összesen 315 millió forintért. A megbízás három évre szól - írja a Magyar Nemzet.

Ezért a pénzért a közbeszerzési eljárásban választott Gravoform Kft. matricákat, táblákat, molinókat és úgynevezett Braille-feliratokat szállít a közlekedési vállalatnak.

A lap szerint a vállalkozásnak 2007-ig Winkler Gyula volt a tulajdonosa, aki évek óta Bajnai Gordon tanácsadója, illetve a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági tagja.

Az újságtól megkérdezték a BKV sajtóosztályát, hogy volt-e szerepe a kiválasztásnál a kormányzati kötődésnek: nemmel válaszoltak. Azt mondták, hogy a Gravoform Kft. tette a legkedvezőbb ajánlatot.

Közben kiderült, hogy a Discrate Security Kft. ellenőrzi jövőre a jegyeket a BKV járatain és állomásain. A társaság egy másik közbeszerzési pályázaton nyerte el ezt a megbízást, évi 800-900 millió forintért.

A cégnek a következő évben havi százezer órában kell a jegyeket és bérleteket ellenőrizni, ami azért is érdekes, mert a cégbírósági adatok szerint mindössze tíz alkalmazottjuk van, és a közbeszerzési eljárás hirdetménye szerint nem veszik igénybe alvállalkozó segítségét.

hirado

2009.09.03. 11:03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek